Eğitim-Sen Cizre Şubesi: Promosyon Lütuf Değil, Haktır!

Eğitim-Sen Cizre Şubesi: Promosyon Lütuf Değil, Haktır!

Cizre'de Cizre Eğitim-Sen, Cizre Eğitim İş, Şırnak Anadolu Eğitim-Sen temsilci ve üyeleri, kamu bankalarının promosyon ödemesini günümüzün ekonomik koşullarına ve enflasyondaki artışa göre güncellememesine tepki göstererek, ortak eylem planlarını açıkladı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Cizre Eğitim-Sen, Cizre Eğitim İş, Şırnak Anadolu Eğitim-Sen temsilci ve üyeleri, kamu bankalarının promosyon ödemesini günümüzün ekonomik koşullarına ve enflasyondaki artışa göre güncellememesine tepki göstererek, ortak eylem planlarını açıkladı.

“Promosyon lütuf değil, haktır!”, “Bankalar kazanırken, Emekçiler kaybediyor” sloganı ile Cizre Sanat Sokağında bir araya gelen Cizre Eğitim-Sen, Cizre Eğitim İş, Şırnak Anadolu Eğitim-Sen temsilci ve üyeleri kamu bankalarının promosyon ödemesini günümüzün ekonomik koşullarına ve enflasyondaki artışa göre güncellememesine düzenledikleri basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Toplanan eğitimciler adına açıklama yapan Cizre Eğitim-Sen Aktivisti Fırat Saygı, “Ülkemizde son 2 yıl içerisinde enflasyon tavan yapmış, kamu çalışanları başta olmak üzere geniş halk kitleleri geçim derdine düşmüştür. Derinleşen ekonomik kriz ile birlikte yoksullaşan eğitim çalışanları, lokal bir çözüm üretecek olan promosyon için iyi bir anlaşma beklemektedir” dedi.

Cizre’de aylardır yürütülen promosyon görüşmelerinin bir türlü çözüme kavuşamadığını ifade eden Saygı,” Temmuz 2020’den başlayıp Haziran 2025’e kadar sürecek olan kamu bankasıyla imzalanan promosyon sözleşmesiyle eğitim çalışanları 4200 TL’ye mahkum edilmiştir.10-15 gün önce promosyon görüşmeleri yürüten komisyona sorduğumuz sorular cevapsız kalmıştır. Sorularımızı yinelemenin yanında çağrımızı da yineliyoruz. Eğitim emekçilerinin aylardır beklediği promosyon sorununu çözün artık diyen Saygı; ”Banka promosyonları için düzenlenen ve sendika temsilcilerinin katıldığı toplantıda herhangi bir sonuç elde edilemedi. Toplantıda dikkat çeken en önemli detay ise şu an maaş aldığımız kamu bankasının toplantıya icap etmemesiydi.10 gün önce Silopi ile 16.600 TL’ye imza atan Denizbank’ın Cizre için 10 bin TL teklif etmesidir. Nasıl bir sözleşmeye imza atmışsınız da ziraat bankası toplantıya gelmiyor, Silopi’ye 16.600 TL veren Denizbank Cizre’ye 10 bin TL veriyor. Bu arada Silopi'deki eğitim emekçilerine verilen 16.600 TL'ye imza atan komisyon bunu başarı olarak lanse etmiştir. Hâlbuki bu miktar eğitim emekçilerine ölümü gösterip sıtmaya razı etmektir” ifadelerini kullandı.

Ortak eylem planı çerçevesinde kamu bankasına ait kredi kartı, ek hesap, otomatik ödemeleri iptal etmek gibi eylemleri başlattıklarını ifade eden Saygı; “Her yerde bankalar kurumları kovalarken neden bu işle görevlendirilen komisyon bankaları kovalar durumdadır? Şırnak geneli çok daha az personele sahip kurumlar 20-25 bine imza atarken, 2500 personele sahip Cizre Milli Eğitim Müdürlüğüne neden komik rakamlar teklif edilmektedir? Ülke genelinde promosyon sözleşmeler 1-3 yıl arası yapılırken neden Cizre’de 5 yıllık sözleşme imzaladınız? Ekim ayından bu yana Şırnak merkezde 2, Cizre’de 2 toplantı olmasına rağmen Ziraat Bankası neden komisyona mesafeli duruyor? Daha az personele sahip Silopi’ye 16.600 TL veren Denizbank neden Cizre’ye 10 bin TL teklif etmiştir” yönündeki tepkilerini dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.