Elleri Titreyenler Kötü Haber! Bu Belirtileri Hafife Almayın Kötü Sonuçlara Yol Açabilir

Elleri Titreyenler Kötü Haber! Bu Belirtileri Hafife Almayın Kötü Sonuçlara Yol Açabilir

Çoğu zaman ellerin titremesi bir yorgunluk belirtisi olarak yorumlansa da uzmanlar bu belirtilerin kötü hastalıklara sebebiyet verebileceğini açıkladı.

"El Titremesi" veya medikal terimle "el tremoru," elin istemsiz ve ritmik olarak sallanması veya titremesi durumunu ifade eden bir terimdir. El titremesi genellikle ellerin istirahatte veya bir aktivite sırasında kontrol edilemeyen hafif veya şiddetli sallanması olarak ortaya çıkar. Bu durum birçok farklı nedenle meydana gelebilir. Tehlikeli hastalıkların habercisi olabilecek el titremeleri için uzman bir doktora görünmek en doğru karar olacaktır. Eğer elleriniz titriyorsa bu hastalıklarla karşı karşıya kalabilirsiniz…

El titremesi problemi, hemen hemen herkesin belli dönemlerde yaşayabileceği problemlerden biridir. Lakin bazı durumlarda bu titremeler geçmeyebilir. İşte bu noktada ciddi hastalıkların habercisi olarak kendini gösteriyor olabilir. Dolayısıyla el titremesini hafife almak çok yanlış bir davranıştır. Bazı hastalıkların habercisi olan el titremesi özellikle de bu hastalıkları beraberinde getirebiliyor…

EL TİTREMESİ YAŞAYANLAR DİKKAT

El titremesine yol açan en önemli etkenlerden biri vitamin eksikliğidir. Özellikle de B12 eksikliği söz konusu olduğunda el titremeleri artabilir. B12 vitamini, sinir sistemi için hayati bir öneme sahiptir. Dolayısıyla vücutta B12 eksikliği söz konusu olduğunda periferik sinir hasarı meydana gelebilir. Bu durum ise ellerde ve kollarda titremeleri yol açar. Bunların yanı sıra B12 eksikliği genelde yetersiz beslenme, bazı ilaçların yan etkileri ya da bağışıklık hastalıkları dolayısıyla ortaya çıkar. Ciddi bir problem olan B12 eksikliği kesinlikle bir uzman doktor yardımıyla aşılmamalıdır.

MAGNEZYUM EKSİKLİĞİ TİTREMEYE YOL AÇABİLİR

Ellerde meydana gelen titremeleri temel nedenlerinden biri de magnezyum eksikliğidir. Magnezyum, 300’den fazla enzim reaksiyonunda kofaktör olarak görev yapar ve kas fonksiyonlarını, enerji üretimini, protein sentezini ve kan şekerinin kontrolünü yerine getirir. Dolayısıyla magnezyumun vücutta yetersiz olması beraberinde birçok probleme getirebilir. Genellikle yeşil yapraklı sebzelerde, tam tahıllarda, fındık ve tohumlarda magnezyum bulunur. Bu besinler sayesinde vücuttaki magnezyum eksikliği büyük oranda karşılanabilir. Lakin her ne olursa olsun bir doktora başvurmak ve magnezyum eksikliğiyle uzman kontrolü altında savaşmak çok daha doğrudur.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.