Emekli Aylıkların ve İkramiyelerin Ödeneceği Gün Belli Oldu

Emekli Aylıkların ve İkramiyelerin Ödeneceği Gün Belli Oldu

Çalışanlar asgari ücret artışının ne kadar olacağını merakla beklerken, milyonlarca emeklinin gözü kulağı ise bayram ikramiyelerinde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli maaş ve ikramiyelerinin 17-23 Haziran tarihleri arasında ödeneceğini duyurdu.

Tüketici Fiyat Endeksi mayısta aylık bazda yüzde 0,04 artış gösterdi. Yıllık enflasyon yüzde 39,59'a geriledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise geçtiğimiz günlerde, "En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya, emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkardık. Bu rakamı daha yukarıya çıkarmanın hesabı içerisindeyiz" diye konuşmuştu. Peki bu durumda bayram ikramiyeleri kaç lira olacak? Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş cevapladı.

Kurtuluş açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Memurlar, kamu işçileri ve emekliler için öngörülmüş olan zammın gerçekleşeceği kanaatindeyiz. Memurlar için 22 bin TL taban ücret verileceği söylenmişti bunun gerçekleşeceğini öngörüyoruz.

KAMUDA ÇALIŞAN İŞÇİLERE İKRAMİYE! TARİH BELLİ OLDU

Kamuda çalışan işçilere 2023 yılında verilecek ikramiyenin ilk yarısı 23 Haziran’da, ikinci yarısı ise 18 Aralık’ta ödenecek. Kamuda çalışan işçilere ikramiye ödemesine ilişkin karar Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, kamu işçilerine bu yıl verilmesi gereken ikramiyenin ilk yarısı Kurban Bayramı’ndan önce 23 Haziran’da ödenecek. İkinci yarısı ise 18 Aralık tarihinde ödenecek.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.