Emekli ikramiyesi Mecliste kabul edildi

Emekli ikramiyesi Mecliste kabul edildi

Emeklilerin merakla beklediği haber sonuçlandı. Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla bir defaya mahsus verilecek 5 bin TL ikramiye talebi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli ikramiyesi ne kadar?

Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye verilmesini öngören madde, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Peki, 5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman yatacak, Meclis'ten geçti mi? 5 BİN TL emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek? Emekli ikramiyesi kimler alamaz? Emekli ikramiyesi şartları neler? Emekli ikramiyesi ne kadar? Emekli ikramiyesi şartları İşte detaylar…

TBMM Genel Kurulu, Cumhuriyet'in 100. yılını kutlamak amacıyla emeklilere bir defaya mahsus olarak 5 bin TL ikramiye ödenmesini içeren yasa maddesini kabul etti.

Bu 5 bin TL'lik ikramiye, kasım ayının ilk yarısında emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Bütçemize maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak." dedi.

Kabine Toplantısı ardından konuşan Erdoğan, emekli ikramiyesinin kimlere verileceğini açıklamıştı. Erdoğan, emekli ikramiyesinin çalışmaya devam eden emeklilere verilmeyeceğini duyurmuştu.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.