Emekliler İçin Bayram İkramiyesi 3 Bin TL'ye Çıkarıldı! Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

Emekliler İçin Bayram İkramiyesi 3 Bin TL'ye Çıkarıldı! Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

Emekliler için bayram ikramiyesinin 3 bin TL'ye çıkarılmasını içeren kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bakan Işıkhan, emekli bayram ikramiyesinin bayramdan önce hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Yaklaşan Ramazan Bayramı'yla birlikte, emeklileri sevindiren bir haber var! Emeklilerin bayram ikramiyesi miktarı 3 bin TL'ye yükseltildi. Bu önemli gelişme, emekliler arasında heyecan yaratırken, ödemelerin ne zaman yapılacağı da merak konusu oldu. Gelinen noktada, emeklilerin bayram ikramiyesi hakkında tüm detayları derledik.

Bayram İkramiyesi Yükseltildi

Emeklilerin dört gözle beklediği yasa, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Kanunla birlikte emeklilerin bayram ikramiyesi 3 bin TL'ye çıkarıldı.

Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, emekli bayram ikramiyesinin bayramdan önce hesaplara yatırılacağını belirtmişti. Bu yıl Ramazan Bayramı'nın ilk günü 10 Nisan'a denk geliyor. Emekliye bayram ikramiyelerinin ise bayramdan önceki hafta olan 1-9 Nisan tarihleri ​​arasında hesaplara yatması bekleniyor.

Kimler İkramiye Alacak?

SGK'dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve hak sahipleri, bayram ikramiyesi alacaklar.

kapak-152220.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.