Engelli Bireyler İş Hayatında Daha Aktif Rol Alacak

Engelli Bireyler İş Hayatında Daha Aktif Rol Alacak

          Şırnak İŞKUR İl Müdürlüğünde engelli vatandaşların istihdama ve iş hayatına katılımlarının sağlanmasına yönelik toplantı gerçekleştirildi.

Şırnak İŞKUR İl Müdürlüğüne kayıtlı iş arayan engellilere yönelik İş Kulübü Faaliyetleri kapsamında engelli vatandaşların istihdama ve iş hayatına katılımlarının sağlanması, Aktif İşgücü Piyasasında yer almaları için İŞKUR hizmetleri tanıtımı, iş arama becerileri, görüşme teknikleri ve hibe destek programları hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

İŞKUR’un engellilere yönelik hizmetlerinin tanıtıldığı sunumda İşe Yerleştirme (Kamu-Özel sektör), Aktif İşgücü Hizmetleri kapsamında istihdamı artırmaya ve işsizliği önlemeye yönelik Mesleki Eğitim Kursları (MEK), İşbaşı Eğitim Programları (İEP), Toplum Yararına Programlar (TYP) ; Pasif İşgücü Politikaları kapsamında İşsizlik Sigortası, Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ),Yarım Çalışma Ödeneği, Ücret Garanti fonu gibi konularında bilgilendirme yapıldı.

Engelli İş Koçları ve İş Kulübü Faaliyetleri hakkında bilgi verilen toplantıda, her engelli bireyin bir iş bulma ve işe yerleştirme sürecinde özel olarak ilgilendiği Engelli İş Koçu’nun ve İş Kulübü Liderinin olduğu belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.