"Erdoğan Sayesinde" Etiketleri ile Akım Başlatan Tasarımcı Yakalandı

"Erdoğan Sayesinde" Etiketleri ile Akım Başlatan Tasarımcı Yakalandı

Marketlerde ürünlerin üzerine yapıştırılmaya başlanan "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" çıkartmalarını hazırlayan görsel iletişim tasarımcısı Mahir Akkoyun, İzmir'de gözaltına alındı.

İşsizlik, enflasyon ve geçim sıkıntısı Türkiye'de milyonlarca vatandaşı derinden etkiliyor. Enflasyon nedeniyle alım gücü her geçen gün azalırken, vatandaşlar da tepkilerini farklı şekillerde dile getiriyor. Bunlardan bir tanesi de market raflarına yapıştırılan çıkartmalar...

a3.jpeg

Seçimlere günler kala market raflarına yapıştırılmaya başlanan "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" çıkartmaları sosyal medyada gündem olurken, çıkartmaları hazırlayan görsel iletişim tasarımcısı Mahir Akkoyun, gözaltına alındığını duyurdu.

Twitter'dan açıklama yapan Akkoyun, İzmir Konak Güvenlik Şube’ye götürüldüğünü ifade etti.

Akkoyun’un avukatı Berfin Kaya, Akkoyun’un işlemlerinin sürdüğü İzmir Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Kaya, "Mahir’in paylaşımlarında herhangi bir suç yok, Cumhurbaşkanına hakaret suçu oluşmamış durumda ama yine de Mahir şu an gözaltında, birçok kurumdan da insan destek olmaya geldi Mahir’in yanındayız" dedi.

Sosyal medyada tepki büyük

Akkoyun'un gözaltına alınması sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. Vatandaşlar, milletvekilleri, sanatçılar gözaltı kararına tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Akkoyun'un gözaltına alınmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Tehditlerin korkutamadığı gençlerimizi özgürlüklerine darbe vurarak sindiremeyeceksiniz. Zulmünüz de baskınız da yakında son bulacak" ifadelerini kullandı. Akşener, Twitter'daki paylaşımında, "Biz gerçekleri söyleyen gençlerimizle tarih yazacağız! Sadece 37 gün kaldı" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise, "Yargı, adalet, hak, hukuk onun yüzünden ucuzladı. Bu hukuksuzluğa son verin. Mahir'i serbest bırakın" derken, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Korku imparatorluğuna hayır! Mahir Akkoyun'u serbest bırakın!" diye yazdı.

Gözaltı kararına tepki gösterenler arasında komedyen Kaan Sekban da vardı. Sekban, "Hayat pahalılığını hükümete bağlayan stickerları tasarlayan kişi bu sabah gözaltına alınmış. Önceki gün de bataklık zemine bina diken belediyenin haberini yapan İsmail Arı ifade vermişti. Ne bir hakaret, ne küfür var. Gerçekleri haykırmak bu ülkede gözaltı için yeterli. Zavallılık" ifadeleriyle duruma tepki gösterdi.aa.jpeg​​​​​​​

"Erdoğan sayesinde..."

Akkoyun, üzerinde AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde. Oy verirken aklında bulunsun" yazılı çıkartmalar tasarlamıştı.

Bu çıkartmalar büyük ilgi görmüş ve yurttaşlar tarafından marketlerde ve giyim mağazalarındaki ürünlere yapıştırılmıştı.aa1.jpeg​​​​​​​

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.