Eski HDP milletvekili Hüda Kaya tutuklandı, Hüda Kaya kimdir?

Eski HDP milletvekili Hüda Kaya tutuklandı, Hüda Kaya kimdir?

Eski HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Kobani eylemleri nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı. Hüda Kaya kimdir?

HDP’nin 25,26 ve 27. Dönem İstanbul milletvekili Hüda Kaya hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin yürüttüğü soruşturmada, hakkında çıkarılan "yakalama emrine" istinaden İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye getirilen Kaya, tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi Ankara sulh ceza hakimliğince, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden yapılan sorgunun ardından tutuklandı.

HEDEP’TEN AÇIKLAMA

Kaya’nın tutuklanmasına dair HEDEP’ten yapılan açıklamada, “Önceki dönem İstanbul milletvekilimiz Hüda Kaya'nın havalimanında gözaltına alındıktan sonra tutuklanması, devam eden siyasi kırım operasyonlarının devamıdır. İktidarın bu saldırıları karşısında daha fazla kenetlenerek yolumuza devam edeceğiz!” denildi.

HÜDA KAYA KİMDİR?

Hüda Kaya, 9 Ekim 1960 tarihinde İstanbul’da doğdu. 25, 26 ve 27. Dönem HDP İstanbul Milletvekili seçildi. Bir aktivist olan Kaya birçok kadın organizasyonunda aktif olarak yer aldı.

Uzun yıllar boyunca Ürdün, Sudan, Pakistan, İran, Keşmir, Lübnan ve Filistin'deki mülteci kamplarında yardım çalışmalarında bulundu. Kardelen Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin kuruluşunda öncü rol oynamıştır. Uluslararası Müslüman Kadınlar Birliği'ne üyedir.Ayrıca, Demokratik İslam Kongresi Şura Girişimi Üyeliği gibi önemli görevlerde bulunmaktadır.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.