Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden Doğalgaz ve Elektrik Zamlarına Tepki

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden Doğalgaz ve Elektrik Zamlarına Tepki

Şırnak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve birliğe bağlı 9 meslek kuruluşu ile birlikte son zamanlarda artan ekonomik sorunlar nedeniyle ortak basın açıklamasında bulundu.

“Esnaf ve sanatkârlar olarak ülkenin bel kemiğiyiz” diyen Şırnak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Heşar Haşimoğlu, üretim, işgücü, imalatı ve hizmet sektörü, ülkenin barometreleri olduklarını dile getirdi.

Esnaf camiası olarak her zaman her koşulda devletin yanında ve en ön safta yer aldıklarını söyleyen Birlik Başkanı Heşar Haşimoğlu, son zamanlarda yaşanan pandemi ve sonrasında döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve ülkenin ekonomik sorunları esnaf ve sanatkâr camiasını zor durumda bıraktığını, birçok esnafın da ekmek teknesine kilit vurmasına sebep olduğunu aktardı.

“Esnaf için ÖTV ve KDV indirimi yapılmalıdır”

Şırnak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Heşar Haşimoğlu, meslek kuruluşu olarak hükümete talepte bulunduklarını açıklayarak; “Günden güne artan akaryakıt fiyatları taşıma sektöründeki esnafımızı zarara uğratmakta Dolmuş, taksi, kamyon ve minibüsler kontak açamaz, marşa basamaz duruma gelmiştir. Akaryakıt zamları sadece taşıma sektörünü değil tüm sektörleri olumsuz etkilemektedir. Bunun için acilen çözüm olarak esnaf için özel tarife uygulanarak ÖTV ve KDV indirimi yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

“Doğalgaza yapılan zamların acilen durdurulmalı”

Şırnaklı esnafının her zaman çetin şartlarda kış mevsimini geçirdiğini vurgulayan Birlik Başkanı Heşar Haşimoğlu, esnafın bu zor şartlarda çalışırken doğalgaz faturalarının da ayrıca bellerini bükmekte ve ödeyemeyecek duruma geldiklerinin altını çizerek,

 “Doğalgaza yapılan zamların acilen durdurularak esnaf ve sanatkârımıza özel tarifelerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“Verilen zamlar derhal geri alınmalı”

         En önemli maddenin elektrik zamları olduğunu vurgulayan Birlik Başkanı Heşar Haşimoğlu; “Hepimizin bildiği üzere Yeni yılın ilk günlerinde elektrik faturalandırma sisteminde kademeli sisteme geçildi ve kilovatsaatlik tüketim sınırına göre zam yansıtılmaya başlandı. Ancak yapılan tespitlerde esnafımız en az 800 kilovatsaat elektrik tüketimi yaptığı için kademeli tarifede kademenin 210 kilovatsaat çıkartılması ne yazık ki esnafımıza hiçbir fayda sağlamadı. Öncelikli talebimiz yapılacak değişikliklerde öncelikle esnaf ve sanayici düşünülerek kademe üst sınırdan belirlenmeli. Verilen zamlar derhal geri alınmalı ve son olarak Cumhurbaşkanlığı sözcüsü tarafından açıklanan esnafa özel tarife çalışmalarının biran evvel hata geçirilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum