Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı'ndan Ahilik Haftası Mesajı

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı'ndan Ahilik Haftası Mesajı

Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Heşar Haşimoğlu, sosyal medya hesabından ahilik haftası nedeni ile kutlama mesajı yayımladı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haşimoğlu, sosyal medya hesabından Ahilik Haftası ile ilgili kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Haşimoğlu sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi;

“Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir, Ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir” diyen Ahi Evran-ı Veli, bu anlayış çerçevesinde esnaf teşkilatlanması olan Ahiliği müessesesini kurmuştur. Ahilik, üretim ve alışverişi bir kar sağlama faaliyetinden öte bir maneviyat imtihanı olarak görmüştür.

Muhtevasındaki, sürekli eğitim, çalışkanlık, kanaat, dürüstlük, hamd ve şükür gibi değerlere bağlı kalan Ahilik teşkilatı, istikrarlı bir şekilde günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır.

Ahilik bir esnaf teşkilatlanması olmasının yanı sıra, benimsediği ahlaki ve felsefi ilkelerle toplum arasında köklü dayanışma geleneğinin oluşmasına da büyük katkı sağlamıştır.

Bugün baktığımızda Ahilik teşkilatının günümüz dünyasında halen tartışılan toplam kalite yönetimi, tüketici hakları, sivilleşme ve kadın hakları gibi konuları ta 12. yüzyılda sağlam temellere dayandırdığını görürüz.

Ahilik gibi bizi biz yapan bu güzel değerlerimizi lafla değil, özümüz, sözümüz ve icraatımızla hayatımıza hem esnaflar olarak hem de esnaflarla beraber halk olarak, bu kurallara uyduğumuz zaman çok daha güzel noktalara gelebiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle Başta Esnaf ve Sanatkar teşkilatımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Ahilik Haftasını kutlarım." dedi.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.