Eylül Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırıldı

Eylül Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıkladı: Eylül ayında toplam 5.6 milyar liralık yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı, Aile ve Gençlik Fonu’nda ise yeni dönem başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Siirt'teki esnaf ziyaretinin ardından yaptığı basın açıklamasında, 85 milyon vatandaşın refahını artırmayı amaçladıklarını vurguladı. Bakan Göktaş, "Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye" hedefiyle toplumun her kesimine dokunan politikalar geliştirdiklerini belirtti.

Aileyi Merkeze Alan Politikalar

Bakan Göktaş, aileyi merkeze alan ve kültürel değerleri gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen bir anlayışla çalıştıklarını ifade etti. Kadınların hak ettikleri tüm imkanlardan eşit şekilde yararlanabilmesi için çaba sarf ettiklerini belirten Göktaş, geleceğin teminatı olan çocuklar ve gençler için güvenli bir gelecek inşa etmeye odaklandıklarını dile getirdi. Engelli bireylerin evde bakım hizmetlerinden yararlandığını ve bu hizmetin aile bütünlüğünü korumaya yönelik olduğunu vurgulayan Bakan, bu hizmetten 3 bin 754 kişinin faydalandığını açıkladı.

Toplumsal Katılım ve Bağımsız Yaşam İçin Destek

Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımını sağlamak için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda destek sunmaya devam ettiklerini belirten Bakan Göktaş, Eylül ayı için toplam 5.6 milyar liralık yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını duyurdu.

Aile ve Gençlik Fonu'nda Yeni Dönem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, engelli, yaşlı, kadın, çocuk, şehit ve gazilere yönelik sosyal hizmetleri hak temelli bir anlayışla sürdürdüklerini söyledi. Yeni dönemde Aile ve Gençlik Fonu projesinin uygulamasına başladıklarını açıklayan Göktaş, doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak gibi illerde başvuruların alındığını belirtti. Bugüne kadar 12 bin 132 genç çiftin başvurduğu bu fondan, şartları karşılayan 4 bin çiftin faydalandığını söyledi. Ayrıca, daha fazla genç çiftin fondan yararlanabilmesi için şartların kolaylaştırıldığını duyuran Bakan, gelir kriterinin 2.3 asgari ücrete çıkarıldığını ve böylece daha geniş bir kesimin bu destekten faydalanabileceğini ekledi.

Yeni Adımlar Yolda

Aile ve Gençlik Fonu’nun kapsamının daha da genişletilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Göktaş, bu konudaki gelişmelerin yakında kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. Bakan Göktaş, Siirt’te gerçekleştirilen hizmetlerle ilgili de bilgi vererek, programa Siirt, Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Şırnak, Bingöl Milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katıldığını söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.