Fahiş Kira Artışlarına Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Fahiş Kira Artışlarına Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Şırnak Merkez ve İlçelerinde son bir yılda kiralık ev fiyatlarında yüzde 150'e yakın bir artış olması vatandaşların büyük tepkisine neden oldu.

İş ve İşsiz sayısının en yüksek olduğu yerlerden biri olan Şırnak’ta son dönemlerde ev kiralarına yapılan fahiş zamlar düşük ücretle çalışan çok sayıda vatandaşın ev bulmasını zorlaştırdı. Fahiş fiyatlar nedeni kiralık ev bulamayan çok sayıda vatandaş büyük bir mağduriyet yaşarken ev sahiplerine ise tepkiler çığ gibi büyüyor.

Şırnak Merkez ve Bağlı ilçelerinde yüksek kira artışı nedeniyle büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar yetkililerin bu konuda bir çözüm bulmasını istedi.

Yükselen kira fiyatlarının genelde arz talep durumundan kaynaklandığını belirten halk, devletin fahiş oranda artan ev kiralarının denetlenmesini ve Şırnak'ın ihtiyacını karşılayacak toplu konutların yapılması çağrısında bulundu.

Her geçen gün orantısız bir şekilde artan ev kiralarının devlet tarafından denetlenmesi gerektiğine vurgu yapan Miraç Sürgen; ”Kiralar çok pahalı. Ev sahipleri bu durumu fırsat bilip insanları eziyorlar. İnsanlar ev bulamadıkları için perişan olmuş durumdalar. Vatandaş başını sokacak uygun fiyatta ev bulamaz duruma geldi ve nereye gideceğimizi bilemiyoruz. Şu an Cizre’de en düşük ev kirası 2 bin ile 2 bin 500 arasında hatta 3 bin lirayı geçen evler bile var. Burası Cizre; Antalya, İzmir, Bodrum, Ankara veya Mersin değil. Tatil beldelerindeki kira fiyatları bile Şırnak’taki kadar yüksek değil. İş ve İşsiz sayısı çok fazla. Asgari ücretin altında çalışan çok sayıda vatandaş bunu nasıl karşılayacak. Durumu olmayan insanlara çok yazık oluyor. Kiralar neden bu kadar yükseldi? Anlam veremiyoruz. Devletin yüksek kiraları denetlemesi ve toplu konut yapması lazım." dedi.

Her gün orantısız bir şekilde artan fahiş zamları mülk sahiplerinin fırsata çevirdiğini ve bunun kabul edilemeyeceğini ifade eden Nezir Dakak;” Kira fiyatları fahiş durumda ve ev bulunamıyor. Piyasada satılık ev çok ama kiralık ev yok. Devletin bu duruma bir el atması gerekir. İnsanlar ev bulamadığı için perişan halde. Asgari ücretin ne olduğu belli. Bakıyorsun en uygun kiralık ev 2 bin ile 2 bin 500 lira civarında. Bu vatandaş nasıl geçinecek, çocuklarını nasıl besleyecek artık aklımız almıyor. İstiyoruz ki devlet bu konuya bir el atsın" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.