Fatih Ortaokulunda Şehit Gültekin Tırpan Kütüphanesinin Açılışı Gerçekleştirildi

Fatih Ortaokulunda Şehit Gültekin Tırpan Kütüphanesinin Açılışı Gerçekleştirildi

Vali Ali Hamza Pehlivan, İdil Fatih Ortaokulunu ziyaret ederek 2016 yılında Şehit olan Özel Harekât Polisi Gültekin Tırpan'ın isminin verildiği kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.

 Okula gelişinde İlçe Emniyet Müdürü Yunus Babayiğit, Okul Müdürü Mehmet Şirin Aksu, Müdür Yardımcısı Abdurrahman Miryan, Şehit Kütüphaneleri Koordinatörü Fahriye Kaya, öğretmen ve öğrenciler tarafından karşılanan Vali Pehlivan, beraberindeki heyetle birlikte Şehit Gültekin Tırpan Kütüphanesi açılışı için düzenlenen programa katıldı. Tırpan ailesinin videokonferans yöntemiyle takip ettiği programda Kur’an tilaveti yapıldı, Şehit Gültekin Tırpan ve bütün şehitler için dualar edildi.

 Programda konuşma gerçekleştiren Vali Pehlivan; “Gültekin kardeşimiz başta olmak üzere bütün aziz Şehitlerimizi minnetle, saygıyla, rahmetle yâd ediyorum. Bin yıldır bu topraklarda verilen mücadelelerin bir uzantısı olarak birlik ve beraberliğimizi daim kılmak, güvenliğimizi tesis etmek, aramıza nifak sokmaya çalışan şer odaklarına fırsat vermemek için bu mücadeleye ortak olmak, rengini şehitlerimizin kanından alan şanlı bayrağımızı gönderde, en yukarıda tutmak için 2016 yılında şehit olan Gültekin kardeşimiz ve aynı yıllarda, öncesinde ve sonrasında şehit olan bütün aziz şehitlerimiz ve onların hatıraları, onların aileleri bizlere emanettir. Onları unutmamak, isimlerini yaşatmak da yine hepimizin ortak sorumluluğudur. Çünkü Aziz Şehitlerimiz vatanımız, devletimiz, milletimiz, bayrağımız için Yaradan tarafından bahşedilen en kıymetli varlıkları olan canlarını gözlerini kırpmadan feda ettiler. Şimdi hatıralarını yaşatma gayreti içerisindeyiz ve olmaya da inşallah devam edeceğiz. Bugün bu kütüphane açılışı vesilesi ile şehitlerimizi yâd ediyoruz” dedi.

Programı telefondan, videokonferans bağlantısıyla canlı olarak takip eden Tırpan Ailesine hitap eden Vali Pehlivan; “Biz sizlere minnettarız, sizler şehitlerimizin bize emanetisiniz. Sizin ve sizin gibi tüm şehit annelerimizin, babalarımızın, kardeş ve eşlerinin başımızın üzerinde yeri var. Biz inançlı bir toplumuz, inançlı bir milletiz; inşallah bütün şehitlerimiz Allah'ın takdiri ile rütbelerin en yücesini, en yükseğini aldılar. Dünyevi anlamda hayat hala devam ediyor, yine mücadeleler olacak, herkes kendi iştigal ettiği işlerle mücadelesini verecek. Ama hayat bir gün nihayete eriyor. Şehitlik mertebesiyle nihayetlenmesini biz inancımız gereği adeta bir ödül olarak kabul ediyoruz. Bize düşen onların hatıralarına sahip çıkmak, onların verdiği mesajı iyi algılamaktır. İnşallah bugün bu okuldaki ismini verdiğimiz kütüphaneye öğrencilerimiz her girişte Gültekin ağabeylerini yâd edecekler, birer Fatiha okuyacaklar. Ülkemizin birliği, dirliği daim olsun diye sizlerin de dualarını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bölgede ve Şırnak’ta terörle mücadelenin devam ettiğini belirten Vali Pehlivan; “Bundan sonra burada terörden değil güzelliklerden, yatırımlardan, eğitimden, kültürden vb. güzel işlerden hep beraber daha çok bahsedeceğiz ve bahsettikçe de, Allah’ın takdiri ile bugünümüze, bu güvenlik ve huzur ortamın sağlanmasına vesile olan bu kardeşlerimizin, aziz şehitlerimizin mücadelesini hiçbir zaman unutmayacağız” diye konuştu.

 Kur’an tilavetinin ardından Vali Pehlivan, beraberindeki heyetle birlikte hayırlı ve uğurlu olması temennisiyle Şehit Gültekin Tırpan Kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet, okul bahçesinde kurulan Şehit Gültekin Tırpan Fidanlığına öğretmen ve öğrencilerin de katılımıyla fidan dikti.

    Ziyaretinde Vali Pehlivan'a İdil Kaymakamı Refik Özsoy, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Tamer Bilacan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, İlçe Emniyet Müdürü Barış Ağırgötüren, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Kozan, İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahim Karatay, AK Parti İlçe Başkanı Murat Ay, MHP İlçe Başkanı Abdullah Dalmış eşlik etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.