Ramazan Hoca'yı Öldüren Sanık İçin Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Talebi

Ramazan Hoca'yı Öldüren Sanık İçin Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Talebi

İstanbul Fatih'te, Ramazan Pişkin'in işlettiği çay ocağında bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davada yeni bir duruşma gerçekleştirildi. Duruşmada savunma yapan sanık Erkan Baykut, olay anında madde etkisi altında olduğunu belirtti.

İstanbul Fatih'te, Ramazan Pişkin'in işlettiği çay ocağında bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davada yeni bir duruşma gerçekleştirildi. Duruşmada savunma yapan sanık Erkan Baykut, olay anında madde etkisi altında olduğunu belirterek, "Saboor Muradı isimli kişiyi Ramazan Pişkin zannettim. Olayı cinsel istismara uğramış bir insan psikolojisi altında gerçekleştirdim" dedi.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Erkan Baykut hazır bulundu. Taraf avukatları ve maktul Ramazan Pişkin'in kardeşi Mehmet Pişkin de duruşmada yer aldı.

Sanık Baykut'un Savunması

Sanık Erkan Baykut, ortaokul mezunu olduğunu ve babasıyla inşaatta çalıştığını ifade etti. Savunmasında, "Madde etkisi altındaydım. Saboor Muradı isimli kişiyi Ramazan Pişkin sandım. Olayı cinsel istismara uğramış bir insan psikolojisiyle gerçekleştirdim. Ramazan Pişkin'i daha önce tanımıyordum. Olay anında taş attım, kendini savunmaya kalkışınca korkudan bıçakladım. Kaç kez bıçakladığımı hatırlamıyorum" dedi. Baykut, olaydan önce psikolojik tedavi görmediğini ve ilaç kullanmadığını belirtti.

Mehmet Pişkin'in Şikayeti

Ramazan Pişkin'in kardeşi Mehmet Pişkin, sanık ve azmettirenlerden şikayetçi olduğunu ifade ederek, "Olayın yaşandığı gün Diyarbakır'daydım. Kardeşim namaz sırasında rükuda iken öldürüldü. Planlı bir şekilde bıçaklanarak katledildi" dedi.

Tanık İbrahim Baştürk'ün İfadesi

Tanık İbrahim Baştürk, olay günü iş yerinde oturduğunu, bir gürültü duyduğunu ve dükkan dışına çıktığında sanığın hızla önünden geçtiğini belirtti. İçeri girdiğinde Ramazan Pişkin'i kanlar içinde bulduğunu ve hemen ambulansı aradığını söyledi.

Savcı Mütalaası

Savcı mütalaasında, sanığın Ramazan Pişkin'e ait sosyal medya videolarını izlediği ve olaydan birkaç gün önce işyerine keşif yaptığı belirtildi. Sanığın, olay günü tek başına gördüğü Ramazan Pişkin'i bıçak darbeleriyle tasarlayarak öldürdüğü ifade edildi. Savcı, Erkan Baykut'un "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsini talep etti. Sanık Baykut ise, mütalaaya karşı savunmasında, "Tasarlayarak adam öldürmedim" dedi.

Tutukluluk Halinin Devamı Kararı

Mahkeme heyeti, sanık Erkan Baykut'un tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı erteledi. İddianamede, şüpheli Erkan Baykut'un "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.