GAÜN ile GAGİAD arasında üniversite sanayi iş birliği protokolü imzalandı

GAÜN ile GAGİAD arasında üniversite sanayi iş birliği protokolü imzalandı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) arasında "Üniversite-Sanayi İş Birlikleri ve Girişimcilik...

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) arasında "Üniversite-Sanayi İş Birlikleri ve Girişimcilik Ekosisteminin Sürdürülebilirliği" konularında işbirliği protokolü imzalandı.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, açıklamada görüşlerine yer verilen GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, güçlü olmanın yolunun üretimden geçtiğini belirtti.

GAGİAD ile imzalanan sözleşmeyi, üretime katkı anlamında imzalamaktan haz duyduklarını ifade eden Özaydın, şunları kaydetti:

"İmzalamak yetmez ürüne dönüştürmemiz gerekiyor. Genç iş adamları olarak sahadasınız, biz de teorik olarak sizlere gerekli desteği vermeye hazırız. Üniversitemizin müthiş bir alt yapısı var. Uluğ Bey Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde sanayinin her dalında analiz yapılabilecek alt yapıya sahibiz. Yarınların genç iş insanları olarak ülkenin geleceği sizlerin elinizde olduğunu düşünerek sizleri ayrıcalıklı olarak görüyorum."

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer ise üniversite-sanayi işbirliğiyle Gaziantep Üniversitesi'nin bilimsel potansiyelini sanayiye aktararak ekonomik değere dönüşmesine ve ayrıca sanayi tecrübesinin de genç kuşaklara, öğrencilere aktarılmasına katkı sunulması olduğunu vurguladı.

İmza töreninde, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Bozkurt, Uluğ Bey Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Bayram, GAGİAD Genel Sekreteri Şeyda Helvacı Kerse, Gaziantep Teknopark Genel Müdürü Kazım Yıldırım ve Target TTO Genel Müdürü Samet Kürşat Başol katıldı.

AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.