GAÜN ile GAHİB arasında halı sektörüne ilişkin protokol imzaladı

GAÜN ile GAHİB arasında halı sektörüne ilişkin protokol imzaladı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) arasında kentteki halı sektörüne katkı sağlamak...

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) arasında kentteki halı sektörüne katkı sağlamak amacıyla protokol imzaladı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nden yapılan açıklamaya göre, protokol ile GAÜN'de kurulan Halı Tasarımı Anasanat Dalı'nda açılacak programlarla kentteki halı sektöründeki altyapıyı geliştirme, öğrencilere burs, staj ve iş güvencesi konularında iş birliği yapılacak.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, halı sektörünün şehir ve ülke ekonomisi açısından önemini ve dış ticaretteki rekabet gücünün farkında olduklarını belirtti.

Üniversite ve sanayi iş birliği için üniversitenin bütün imkanlarıyla seferber edildiğinin altını çizen Özaydın, sanayinin sorunlarının çözülebilmesi için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını aktardı.

GAHİB Başkanı Ahmet Kaplan ise Gaziantep başta olmak üzere Güneydoğu'nun önemli üretim ve ihracat ürünlerinden halının, üniversite desteğini de arkasına alarak tasarım kalitesi ve katma değeri yüksek bir ürün olarak ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceklerini dile getirdi.

AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.