GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, VEFATININ 82. YILINDA ANILDI

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, VEFATININ 82. YILINDA ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82. yılında düzenlenen törenlerle anıldı.

Şırnak Valiliği bahçesinde yapılan törende Vali Yardımcısı Tunahan Efendioğlu, 23 Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kurt, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Siren sesiyle saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu, meşale yakıldı, bayraklar yarıya indirildi.

Çelenk Sunma Töreninin ardından Anma Programı, Gençlik Merkezinde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda öğrenciler tarafından şiirler okundu, Toki Şehit Komiser Umut Tunçay İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin düzenlediği 10 Kasım konulu oratoryolar sunuldu, Atatürk’ün sevdiği marş ve türküler söylendi.

Program; resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere il protokolü tarafından ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Anma Programına Vali Vekili Tunahan Efendioğlu ile birlikte Garnizon Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali İhsan Ersoy, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, Belediye Başkan V. Kamil Kurt, Vali Yardımcısı Faruk Doğru, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutan V. Albay Yılmaz Demirelli, kurum müdürleri, siyasi parti ile STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.(

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.