Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kırsal mahallerdeki internet sorununa eğitim için çözüm sağladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kırsal mahallerdeki internet sorununa eğitim için çözüm sağladı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim İl Müdürlüğünce belirlenen ildeki 21 kırsal mahalledeki internet sorununu çözerek, salgın...

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim İl Müdürlüğünce belirlenen ildeki 21 kırsal mahalledeki internet sorununu çözerek, salgın nedeniyle Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden eğitim alan öğrencilere katkı sağladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim alan öğrenciler için 21 kırsal mahallede internet altyapısını güçlendirilmek için kolları sıvadı.

Mahallelerdeki internete erişimi için altyapı çalışması yürüten ekipler, İslahiye ilçesindeki Yağızlar ve Esenler, Karkamış ilçesindeki Çiftlik ve Kelekli, Nurdağı ilçesindeki Kartal ve İncegedik, Yavuzeli ilçesindeki Tokaçlı, Beğendik, Havuz ve Saraymağara, Nizip ilçesindeki Tatlıcak, Şehitkamil ilçesindeki Küllü, Karadede, Karakesek ve Köraliler mezrası, Şahinbey ilçesindeki Akbayır, Malazgirt, Cevizli, Zeytinli, Gerciğin ve Oğuzeli ilçesindeki ise Dokuzyol mahallelerindeki internet sorununu çözdü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çiftlik İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Zafer Bulut, bölgede internet altyapısının çok zayıf, bazı köylerde ise kısmi olduğunu belirtti.

Belediyenin yürüttüğü çalışmaların ardından internete erişimin yükseldiğini ifade eden Bulut, katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyesine ve Belediye Başkanı Fatma Şahin'e teşekkür etti.

Dokuzyol İlkokul ve Ortaokul Müdürü Ufuk Çetin de çalışmanın ardından internete erişimde yaşadıkları sıkıntıların ortadan kalktığını kaydetti.

AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.