Gaziantep'te terör örgütü PKK/KCK yapılanması soruşturmasında 2. iddianame hazırlandı

Gaziantep'te terör örgütü PKK/KCK yapılanması soruşturmasında 2. iddianame hazırlandı

Aralarında HDP ve DBP yöneticileri ile 2 CHP'li ilçe belediye meclis üyesinin de bulunduğu 18'i tutuklu 30 sanık hakkında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi- İddianamede, "tutuklu sanıklar Hurşit B. ile Adnan E'nin PKK/KCK talimatıyla CHP'li mecl

GAZİANTEP (AA) - ADSIZ GÜNEBAKAN - Gaziantep'te terör örgütü PKK/KCK yapılanmasına yönelik, HDP ve DBP yöneticileri ile 2 CHP'li ilçe belediye meclis üyesinin de arasında bulunduğu 18'i tutuklu 30 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, terör örgütünün şehir yapılanmasına yönelik bilgiler yer aldı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca, bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın kent merkezindeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 18'i tutuklu 30 sanık hakkında hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Terör örgütünün kentteki yapılanmasına ilişkin daha önce HDP ve DBP il başkanlarının da yer aldığı 61 sanık hakkında hazırlanan ve toplam 153 klasörden oluşan dosyayla birleştirilen 1393 sayfalık iddianamede, örgütün eylemleri hakkında bilgilere yer verildi.

Terör örgütü PKK/KCK'nın "siyasi partiyi kamuflaj olarak kullandığı" ifade edilen iddianamede, örgütün eylemlerini kimi zaman bir siyasi parti içinden kimi zaman bir dernek kimi zaman da yeniden isimlendirdiği yapılar üzerinden devam ettirdiği kaydedildi.

Parti binalarında terör örgütüne ilişkin etkinlikler düzenlendiği öne sürülen iddianamede, "Planlamanın, parti içerisinde yapılması eylemi siyasi faaliyet haline getirmez aksine siyasi partiyi PKK/KCK'nın bir organı haline getirir. Bu nedenle faaliyetin siyasi faaliyet olarak kabulü mümkün değildir." ifadeleri yer aldı.

İddianamede, PKK/KCK'nın hem kadın hem de gençlik yapılanmasının faaliyetlerinin HDP Gençlik Meclisi ve HDP Kadın Meclisi ismiyle yerine getirildiği belirtildi.

Tutuklu sanıklar Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Adnan E. ve Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Hurşit B'nin PKK/KCK'nın kentteki yapılanmasında yer aldığı öne sürülen iddianamede, "Şüpheliler CHP'li meclis üyesidir. KCK yapılanması tarafından CHP içerisinde görevlendirildikleri değerlendirilmektedir. Tutuksuz sanıklardan H.B'nin, meclisteki kararları nedeniyle Hurşit B'den CHP'den istifa etmesini üstü örtülü şekilde söylediği, konuşmadan istifa etmemelerinin merkezi bir karar olduğu anlaşılmıştır." ifadesine yer verildi.

İddianamede, HDP il binasında ele geçirilen dokümanda ise "Toplumsal ittifak ile gösterilen Gaziantep belediye meclis üyelerimiz" başlıklı listede iki sanığın da isminin bulunduğu bildirildi.

İddianamede ayrıca diğer şüphelilerin tape kayıtlarına yer verilerek, "Bu kapsamda, Adnan E. ve Hurşit B. ile toplantı yapılması ve bu kişilere eğitim verilmesine ilişkin konuştuklarının anlaşıldığı, eğitimin KCK yapısına ilişkin veya CHP içerisinde ne şekilde hareket edeceklerine ilişkin olduğunun değerlendirildiği" belirtildi.

- "Diğerlerinden ne farkımız var"

PKK'nın kentteki KCK yapılanmasına yönelik iki ayrı operasyon düzenlendiği kaydedilen iddianamede, ikinci operasyonda gözaltına alınan CHP'li meclis üyeleri Hurşit B. ve avukat Adnan E'nin, HDP ve DBP il başkanlarının gözaltına alındığı ilk operasyon günü aralarında geçen görüşme kayıtlarına da yer verildi:

"Hurşit: Alo

Adnan: Hurşit abi nasılsın

Hurşit: Nasıl olayım iyiyim

Adnan: Süpersin süpersin biz farklı partilerin insanlarıyız bizim ne olacak

Hurşit: Hı hı hı

Adnan: Hı hı hı. Mesaj sistemi sende mi

Hurşit: Evet

Adnan: Genel değil mi halk, halkın hepsine

Hurşit: Tabi tabi

Adnan: Tamam tamam

Hurşit: Şey kesinleşti mi 57 kişi

Adnan: Bu 57 insan ortalama o civarda bir şey

Hurşit: 5 de aranıyor mu dediler

Adnan: 52 yakalanmış 5 kişi aranıyor

Hurşit: Onlar kimmiş

Adnan: Ne bilim ben

Hurşit: Hee

Adnan: Sen ben değiliz rahat ol dayım

Hurşit: Hı hı hı yav olsak ne fark eder ki yani diğerlerinden ne farkımız var

Adnan: Bu sefer olmaz olmaz ana muhalefet partisi CHP üyelerine olur mu olmaz öyle

Hurşit: Değil mi

Adnan: Hıı tamam Hurşit abi görüşürüz"

- Gaziantep'teki PKK/KCK yapılanmasına yönelik soruşturma

Gaziantep'te 14 Kasım 2019'da terör örgütü PKK/KCK'nın sözde "kent meclisi", "gençlik hareketi", "cezaevi", "kadın" ve "siyasi alan" yapılanmalarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında HDP Gaziantep İl Başkanı Müslüm Kılıç ve DBP İl Başkanı Abdullah İnce'nin de bulunduğu 54 şüpheli gözaltına alınmış, devam eden soruşturmalarda 61 sanık hakkında iddianame hazırlanmıştı.

Soruşturmanın devamında 14 Temmuz'da düzenlenen ikinci operasyon kapsamında da aralarında HDP ve DBP yöneticilerinin yanı sıra 2 CHP'li meclis üyesinin yer aldığı 18 şüpheli tutuklandı.

AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.