Gaziantep'te vatandaşlara çorba, sağlık çalışanlarına aşure ikramı

Gaziantep'te vatandaşlara çorba, sağlık çalışanlarına aşure ikramı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kent genelinde kurduğu 11 çeşmeyle çorba dağıtıyor, Şahinbey Belediyesi de sağlık çalışanlarına...

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kent genelinde kurduğu 11 çeşmeyle çorba dağıtıyor, Şahinbey Belediyesi de sağlık çalışanlarına aşure ikramında bulundu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, saat 06.30 ile 08.30 arası çalışan çeşmelerden, büyük karton bardaklar aracılığıyla vatandaşlar çorbalarını alabiliyor.

Çeşmelerin içinde kurulan ısıtıcı ve mikser sayesinde sürekli sıcak ve taze kalan çorbalar, büyükşehire bağlı aş evlerinde günlük yapılıyor. Çorbaların artması durumundaysa yine aş evlerinde vatandaşlara dağıtılıyor.

Vatandaş için büyük bir kolaylık sağlayan çorba çeşmelerine yönelik rağbet her geçen gün artarken, gelen talepler doğrultusunda 11 noktaya ilaveten şehrin 12 noktasında daha çorba çeşmeleri kurularak hizmet genişletilip 10 bin kişiye ulaştırılacak.

25 Aralık Devlet Hastanesi, Ersin Aslan Devlet Hastanesi, İnayet Topçuoğlu Hastanesi, Cengiz Gökçek Kadın Doğum Hastanesi, Şehitkamil Devlet Hastanesi, Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi, Gaziantep Üniversitesi Hastanesi, Gaziantep Üniversitesi yerleşkesi, GATEM Hal Karşısı, KÜSGET Sanayi Cami ve Balıklı Meydanı olmak üzere toplam 11 noktada 6 bin kişiye hizmet veriliyor.

- Sağlık çalışanlarına aşure dağıtıldı

Şahinbey Belediyesi, sağlık çalışanlarına aşure ikramında bulundu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle moral vermek istediklerini kaydetti.

Sağlık çalışanlarının büyük bir gayretle çalıştıklarına dikkati çeken Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmanın simgelerinden birisi olan aşure geleneğini içerisinde bulunduğumuz koronavirüs salgını dolayısıyla sağlık çalışanlarımıza ulaştırdık. Bu zorlu süreçte canını dişine takarak kahramanca mücadele veren sağlık çalışanlarımıza moral desteği vermek istedik. Toplum için kendilerini siper etmiş durumdalar. Bizim de sağlık çalışanlarımıza destek vermemiz gerekiyor. Koronavirüs tedbirlerine uyursak, onların da yüklerini hafifletiriz ve bu virüsü yeneriz. Şahinbey Belediyesi olarak her zaman sağlık çalışanlarımızın yanında ve hizmetindeyiz. Gösterdikleri yoğun çaba nedeniyle kendilerine teşekkür ederim."

​​​​​​​





AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.