Gaziantep'te "YeşilAntep" projesi

Gaziantep'te "YeşilAntep" projesi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “Yeşil Şehirler Huzurlu Nesiller” sloganıyla başlatılan YeşilAntep projesinin 8'inci etabı...

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “Yeşil Şehirler Huzurlu Nesiller” sloganıyla başlatılan YeşilAntep projesinin 8'inci etabı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapıla yazılı açıklamaya göre, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) iş birliğinde Aydınlar Mahallesi’nde 8'inci etabı gerçekleştirilen projenin ağaç dikim törenine Gaziantep Valisi Davut Gül, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve Meclis Başkanı Ahmet Tiryaki katıldı.

Yeşil bir Gaziantep bırakmak amacıyla şehirde belirlenen 14 nokta ve uygun olan okul bahçelerinde başlatılan ağaçlandırma seferberliği sürerken ağaç dikimi öncesi üç yeni etap için de protokol imzalandı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Gaziantep Valisi Davut Gül, 27 milyon fidanı bir anda dikilmeyeceğini belirterek, geçen sene 4 milyon ağacın toprakla buluştuğunu anımsattı.

Bu sene 4 milyon ağacın üstüne çıkacaklrını belirten Gül, "Orman İşletme Müdürlüğü’nün diktiği küçük fidanların yanında belediyelerim 8-10 yıllık büyük ağaçları dikiyorlar. Zamanı satın alıyorlar. El ele vererek Gaziantep’te yaşayan 7’den 70’e herkes bu sorumluluğun içinde olacak." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 27 milyon fidan diktiklerinde toprağın hakkını vermiş olacaklarını ifade etti.

Fidanları bir an önce toprakla buluşturmak istediklerine dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:

"Ben sabırsız bir başkanım bekleyemiyoruz. Bu ağaçların gölgesinde beraber oturalım, sahre kültürümüz var insanlar yemeklerini yesin, aile birliği bizler için çok önemli. Şehri yeşile boyamak için bu proje çok önemli. Bunun sonunda iki seçenek var. Ya dünyayı cennete ya da cehenneme döndüreceğiz. Dünyayı cennete döndürmek elimizde. Yaşatan ve öldürenler dünyasında biz yaşatacağız. Kötüler dünyasında iyilerin kazandığını ispatlayacağız. Bugün 3 imza daha atıyoruz. Tabipler odasıyla imza atacağız ve sağlıkçılarımızın vefasına ve gayretine bakarsanız en güzel ormanı onlar için dikmek lazım. Doğan her çocuğa karşı dünyayı cennet etme sorumluluğumuz var. Bunu yüreğinizde hissettiğiniz için teşekkür ediyorum. Görüntü ve gürültü kirliliğinden kurtulalım. Her yere dokunulmuş olsun dedik. Bu da emek istiyor. Ağaç başında her bir arkadaş gönülle aşkla yapıyor işini."

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı da projeyi canı gönülden desteklediklerini, çölleşme, biyolojik çeşitliliğin azalması, ormansızlaşma ve doğal kaynakların tükenmesi gibi yaşanan küresel sorunlara karşı mücadelede sorumluluk almaya devam edeceklerini ifade etti.

AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.