Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Cizre’de Düzenlendi
İl genelindeki imam hatip ortaokullarından öğrencilerin katıldığı yarışmada, gençler ezanı usulüne uygun, makam bilgisi ve güzel sesle okumak için kıyasıya yarıştı.
Manevi atmosferin hâkim olduğu programa; Din Öğretiminden Sorumlu İl Millî Eğitim Şube Müdürü Serkan Ürün, Cizre Müftüsü Süleyman Baran ve Şube Müdürü Mevlüt Gayirinal katıldı. Jüri üyeleri karşısında yeteneklerini sergileyen öğrenciler, performanslarıyla izleyenlerden büyük beğeni topladı.
Yarışmanın, öğrencilerin özgüven kazanmasına katkı sunduğu ve ezan geleneğinin genç nesiller arasında yaşatılmasına önemli bir zemin oluşturduğu belirtildi.
Programda konuşan Cizre Müftüsü Süleyman Baran, ezanın manevi önemine dikkat çekerek, “Ezan, dinimizin en yüce çağrılarından biridir. Bugün genç gönüllerde ezanın nasıl yankı bulduğuna hep birlikte şahitlik ediyoruz. Ezan sadece vakti bildiren bir ses değil, imanın ve teslimiyetin ifadesidir. Bu yarışmanın kaybedeni yoktur; burada her bir evladımız gönüllerimizi kazanmıştır” dedi.
Müftü Baran, programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere, okul idarecilerine ve velilere teşekkür ederek, yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik etti, dereceye girenleri ise kutladı.







Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.