Göç Yönetimi ve Sosyal Uyum Faaliyetleri Toplantısı Yapıldı

Göç Yönetimi ve Sosyal Uyum Faaliyetleri Toplantısı Yapıldı

         Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personellerine yönelik “Göç Yönetimi ve Sosyal Uyum Faaliyetleri” kapsamında toplantı gerçekleştirildi.

         Şırnak İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından "Göç Yönetimi ve Sosyal Uyum Faaliyetleri Toplantısı Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

         Toplantıda Göç idaresi Başkanlığı ve taşrada il müdürlükleri tarafından “Göç Yönetimi ve Sosyal Uyum Faaliyetleri” kapsamında yapılan işlemler ve uygulanan politikalar anlatıldı.

         Kamu Kurumlarını Yerelde Bilgilendirme Toplantıları kapsamında düzenlenen toplantıda mevcut göç yönetimi başlığı altında başkanlık tarafından yapılan iş ve işlemler, alınan tüm önlemler ve gönüllü geri dönüş gibi temel konular anlatılırken; sosyal uyum konusunda ise vatandaşlar ve yabancıların gerçekleştirilen uyum faaliyetleri ile birlikteliğinin artırıldığı ayrıca yabancıların Türk gelenek ve göreneklerine, yaşam tarzına uyum sağlayabilmeleri tanıyabilmeleri için faaliyetlerin düzenlendiği belirtildi.

         Toplantı sonunda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personellerine YİMER (Yabancılar İletişim Merkezi) 157 ve Doğru Bilinen Yanlışlar broşürleri dağıtıldı, sorulan sorulara-cevaplar verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.