Gönüllü sağlıkçılar Adıyaman'da depremin yaralarını sarıyor

Gönüllü sağlıkçılar Adıyaman'da depremin yaralarını sarıyor

İzmir'den gelen Dr. Furkan Yıldırım:- "Herhangi bir salgın saptamadık. Risk grubundaki vatandaşların, çocukların muayenelerini yapıyoruz. Kapı kapı dolaşıyoruz. Muayeneleri bulundukları alanlarda yapmaya çalışıyoruz"- İstanbul'dan gelen hemşire Merve Pehl

ADIYAMAN (AA) - YILMAZ KAZANDIOĞLU / EMRE ILIKAN - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından farklı şehirlerden Adıyaman'a gelen doktor, hemşire ve tıp öğrencilerinden oluşan ekipler depremzedelere sağlık hizmeti sunuyor.

Gönüllü sağlıkçılar, depremlerden etkilenen kentteki çadır ve konteynerleri tek tek gezerek depremzedelerin muayene ve pansumanlarını yapıyor, ilaç ihtiyaçlarını karşılıyor.

Altınşehir Konteyner Kentte gerçekleştirilen sağlık taramasına İzmir'den katılan Dokuz Eylül Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Furkan Yıldırım, AA muhabirine, depremzedelere yardım etmeye çalıştığını söyledi.

İzmir'den iki doktor arkadaşıyla kente geldiklerini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Parazit hastalıklarının engellenmesini sağlamak amacıyla gönüllü olarak buraya geldik. Konteyner kentte hijyen koşulları iyi. Tüm konteynerlerin banyosu var. Vatandaşlar çamaşırlarını yüksek sıcaklıkta düzenli şekilde yıkayabiliyor. Herhangi bir salgın saptamadık. Risk grubundaki vatandaşların, çocukların muayenelerini yapıyoruz. Kapı kapı dolaşıyoruz. Muayeneleri bulundukları alanlarda yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda anneler de çok bilinçli. Günde yaklaşık 200 kişiyi sağlık taramasından geçiriyoruz."

- "Sağlık hizmeti vermek için buraya geldik"

İstanbul'un Sarıyer ilçesinden 3 hemşire arkadaşıyla bir hafta önce Adıyaman'a gelen hemşire Merve Pehlivan ise deprem nedeniyle ülke olarak büyük acı yaşadıklarını dile getirdi.

Deprem bölgesinde yaraların kısa sürede sarılması için tüm imkanların seferber edildiğini vurgulayan Pehlivan, "Depremzede çocuklara, vatandaşlara sağlık hizmeti vermek için buraya geldik. Sağlık taramalarına katılıyoruz. Konteyner kentte tansiyon, diyabet, kolesterol gibi kronik rahatsızlığı olanları tespit ettik. Eksik ilaçlarını temin ediyoruz. Çocukların aşılarını yaptık. Farklı illerden gelen doktorlarla işbirliği içinde çalışıyoruz." dedi.

Pehlivan, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerini Bolu'da yaşadığına işaret ederek, "O zamanlar çocuktum, çok hatırlamıyorum. Depremzede kardeşlerimizin yardıma ihtiyaçları var. Çok kayıpları oldu. Konteynerlere girdiğimizde dinlediğimiz hikayeleri bizi çok duygulandırdı. Yaşadıkları acıları paylaşmaya çalıştık. Böyle acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Gönüllü sağlıkçılar Adıyaman'da depremin yaralarını sarıyor

Gönüllü sağlıkçılar Adıyaman'da depremin yaralarını sarıyor

Gönüllü sağlıkçılar Adıyaman'da depremin yaralarını sarıyor

Gönüllü sağlıkçılar Adıyaman'da depremin yaralarını sarıyor

AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.