Guardiola'nın yardımcısından Yunus Akgün'e büyük övgü

Guardiola'nın yardımcısından Yunus Akgün'e büyük övgü

Yunus Akgün, İngiltere Lig Kupası'nda Leicester City ile Liverpool'a karşı mücadele etti. Leicester'ın teknik direktörü Enzo Maresca, maç sonrasında Yunus Akgün'e övgü dolu sözler sarf etti.

Yunus Akgün, İngiltere Lig Kupası'nda Leicester City ile Liverpool'a karşı mücadele etti. Leicester'ın teknik direktörü Enzo Maresca, maç sonrasında Yunus Akgün'e övgü dolu sözler sarf etti. Maresca, "Aramıza çabuk adapte olan futbolculardan birisi. Kendisine düzenli olarak şans vermeye devam edeceğim. Bugün verilen görevi layıkıyla yerine getirdi," ifadelerini kullandı. Maresca, geçen sezon Manchester City'de Pep Guardiola'nın yardımcılığını yapmıştı.

Yunus Akgün'ün Performansı

Yunus Akgün, Liverpool karşısında bir asist kaydetti. Maçta toplamda 65 dakika sahada kaldı, 45 kez topla buluştu ve pas yüzdesi %83 olarak kaydedildi. Ayrıca, 7/10 ikili mücadele kazandı ve reytingi 7.4 olarak belirlendi.

Satın Alma Opsiyonu ve Geleceği

Yunus Akgün, 500 bin Euro'ya kiralık olarak Leicester City'ye transfer oldu. Sözleşmesinde 8 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu bulunuyor. Eğer Leicester, Premier Lig'e yükselir ve Yunus da 25 maçta forma giyerse, İngiliz kulübü Galatasaray'a 9 milyon Euro ödeyip bonservisini almak zorunda kalacak.

Yunus Akgün'ün İngiltere'de gösterdiği performans ve aldığı övgüler, genç futbolcunun kariyeri için oldukça önemli. Özellikle Enzo Maresca gibi deneyimli bir teknik direktörün övgülerini alması, Yunus'un geleceği için umut verici.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.