Güçlükonak'taki Koçtepe Köyü'nün Su Sorunu: Yetkililerden Çözüm Bekleniyor

Güçlükonak'taki Koçtepe Köyü'nün Su Sorunu: Yetkililerden Çözüm Bekleniyor

Şırnak’ın Güçlükonak İlçesi Ilısu Barajı yakınındaki Koçtepe Köyü susuzlukla mücadele ediyor. Köylüler yetkililerden çözüm bekliyor.

Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı olan ve Ilısu Barajına sadece 200 metre mesafede bulunan Koçtepe Köyü, yaklaşık 4-5 aydır susuzluk problemi ile karşı karşıya. Köy halkı, su sorunlarının çözülmesi için yetkililerden acil yardım talep ediyor.

2019 yılında tamamlanan Ilısu Barajı ile Koçtepe Köyü başka bir alana taşındı. O dönemde yeni yerleşim yerine su şebekesi çekildi ve köylüler bugüne kadar bu şebekeden su temin etti. Ancak, 4-5 ay önce güneş enerjisi panellerinde meydana gelen arızalar ve elektrik aboneliğinin olmaması nedeniyle su kesintileri yaşanmaya başladı. Bu durum köylüleri traktörlerle su taşımak zorunda bıraktı. Köylüler köy kanalizasyon pisliğinin aktığı yere yakın bir kaynaktan taşıma yöntemi ile su temin ediyor.

Köy muhtarının, su sorununun çözülmesi için kaymakamlık ve valiliğe dilekçeler verdi. Yetkililer, köyün su sorununu ortadan kaldırmak amacıyla bir ihale yapıldığını ancak henüz herhangi bir çalışmanın başlamadığını belirtti. Köy halkı ise kesin bir çözüm bulunana kadar geçici bir çözüm üretilmesini talep ediyor.

Koçtepe köyünde yaşayan yaklaşık 70-80 hane, su sorunlarının bir an önce çözülmesini bekliyor. Köylüler, günlük yaşamlarını sürdürebilmek için suya ihtiyaç duyduklarını ve yetkililerden bu konuda hızlı bir çözüm beklediklerini ifade ediyor. Ayrıca, geçici bir çözümün de hayata geçirilmesini talep ediyorlar.

Koçtepe köyü, Ilısu Barajı’na sadece 200 metre mesafede bulunmasına rağmen susuzlukla mücadele ediyor. Köy halkı, bu sorunun bir an önce çözülmesini ve yaşamlarının normale dönmesini umut ediyor. Valilik ve kaymakamlığın bu konuda daha hızlı ve etkin adımlar atması bekleniyor.
Köylülerden Hüseyin Beştaş; "4-5 aydır köyümüzde bu sorun yaşanıyor. Her yere başvurduk ama bir çözüm bulamadık. sürekli erteliyorlar. Yetkililerden bir ance önce bir çözüm bulmalarını ve yaşadığımız sıkıntının giderilmesini talep ediyoruz" dedi.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum