GÜNCELLEME - Diyarbakır, Mersin ve Gaziantep'te iş vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla 13 zanlı yakalandı

GÜNCELLEME - Diyarbakır, Mersin ve Gaziantep'te iş vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla 13 zanlı yakalandı

Zanlılar emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildiZANLILARIN ADLİYEYE SEVK EDİLDİĞİ BİLGİSİ EKLENDİ

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır, Mersin ve Gaziantep'te iş vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 13 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Asayiş Şubesi ekipleri, Diyarbakır merkezli suç örgütünün sosyal medya üzerinden "evde kına paketleme", "kalem montajı" gibi sahte iş ilanları verdiğini belirledi.

Şüphelilerin örgüt içinde "hacker" olarak tabir edilen kişiler tarafından açılan sahte sosyal medya hesapları ile sahte iş ilanlarının altına güven verici yorumlar yaptıkları, vatandaşlardan "başvuru ücreti" ve "teminat bedeli" adı altında talep ettikleri ücretleri örgüte ait hesaplara gönderdikleri, sahte kimliklerle cep telefonları aracılığıyla havale ettikleri belirlendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile 3 ay süren kapsamlı çalışmalar sonucu 8 Ocak'ta Diyarbakır, Mersin ve Gaziantep'te 15 adrese düzenlenen operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramada yaklaşık 55 bin dolar, 12 bin Türk lirası ile 570 bin lira değerinde 1300 gram altına el konuldu, tabanca ve seri ateş etme imkanı sağlayan aparat ile çok sayıda dijital materyal, bilgisayar ve cep telefonu ele geçirildi.

Şüpheliler emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.