Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri  Adıyaman irtibat bürosu açıldı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Adıyaman irtibat bürosu açıldı

ADIYAMAN (AA) - Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Adıyaman ofisi açılışı gerçekleşti.Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü binasında...

ADIYAMAN (AA) - Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Adıyaman ofisi açılışı gerçekleşti.

Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü binasında kurdele kesiminin ardından ofis açılışı yapıldı.

Açılışta konuşan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, pandemi dönemini çok iyi değerlendirdiklerini söyledi.

İhracatın öneminden bahseden Gülle, "Memleketimizin yüzünü, insanımızın yüzünü ihracat güldürdü. Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz hem sanayiciye hem üreticiye çok büyük destek verdi. Allah'a çok şükür bu destek karşılıksız kalmadı. Bu pandemi döneminde çalıştık, ürettik. Bu pandemi dönemi sonrası için de Türkiye için çok büyük şans doğdu. Bugün çok önemli bir şekilde üretime bir teveccüh var. İhracata çok büyük teveccüh var. OSB'lere çok büyük bir teveccüh var. Bunu iyi okumamız lazım. Her ay ihracat rakamlarını açıkladığımızda, ihracat ailesine 2 bine yakın firmamız katılıyor. Bu firmalar 80 ile 100 milyon dolar arasında bir katkı sağlıyor." dedi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Fikret Kileci ise, "Buraya sürekli destek veren bir Gaziantep var. İhtiyaç olduğunda her türlü konuda faaliyetlerimizi sürdürerek, desteğimizi vereceğiz. İhracatçılara desteklerinden dolayı tüm yetkililere teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Musa Demir, Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Kaplan, ihracatçı firmalarının temsilcileriyle toplantı yaptı.

AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.