Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim Programı Gerçekleştirildi

Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim Programı Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığı’nın himayelerinde, Şırnak’ta görev yapmakta olan güvenlik korucularına yönelik olarak Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim Programı düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Güvenlik Koruculuğu Tanıtım Filmi izlendi.

Hizmet İçi Eğitim Programının ikincisini gerçekleştirdiklerini belirten Vali Pehlivan, toplamda bine yakın korucunun bu vesileyle eğitimlere katıldığını ve değerlendirmelerin yapıldığını, her geçen gün korucuların şartlarının iyileştirilmesi, daha uygun şartlarda görev yapmalarının temin edilmesi konusunda İçişleri Bakanlığı ile İller İdaresi Genel Müdürlüğünün kapsamlı çalışmalar yürüttüğünü aktardı. Şırnak’ta korucu sayısının 7200’ün üstüne çıktığını ifade eden Vali Pehlivan, yeni alımlarla birlikte bu sayının 8000’e yaklaşacağını söyledi.

Programda konuşma gerçekleştiren Vali Pehlivan; “Korucularımız yol arkadaşlarımız, Korucularımız mesai arkadaşlarımızdır. Siz en uç noktalarda görev yaparken, zaman zaman gelip sizleri yerinizde ziyaret ettiğimiz günler oluyor. Dualarımız her daim sizlerledir. Milletimizin duaları her zaman güvenlik güçlerimizledir ve bu bağlamda korucularımızla da birliktedir. Allah hepinizin yar ve yardımcısı olsun. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da görevlerinizi üstün başarıyla, kazasız, kayıpsız icra etmek nasip olsun inşallah. İlimizde Emniyet birliklerimiz, Jandarma birliklerimiz, Mehmetçiğimiz var. Onlar farklı illerden geldiği için birçoğu ailesinden uzak durumda. Siz belki ailelerinizle birliktesiniz ama nihayetinde nöbete çıkıyor, bazen günlerce nöbette kalıyorsunuz. Aileleriniz sabırla sizleri bekliyorlar. Sizin daha başarılı hizmet yapmanızda ailenizin yapıcı yaklaşımı, sabrı, metaneti çok önemli. Bu vesileyle onlara da şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Bu programın hayırlı, uğurlu, başarılı, etkin, faydalı sonuçlara vesile olması temennisiyle hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman ve Şırnak Şehit Gazi ve Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör’ün birer konuşma yaptığı programda, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Enes Kala tarafından eğitim verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.