Hak-İş İl Başkanı Usal'a Yapılan Saldırı Kınandı

Hak-İş İl Başkanı Usal'a Yapılan Saldırı Kınandı

         Şırnak Hak-İş İl Başkanı Nevzat Usal'ın, Cizre’de yürüttüğü sendikal çalışmalar esnasında uğramış olduğu saldırı düzenlenen basın açıklaması ile kınandı.

         Cizre Belediyesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Şırnak Hak-İş İl Başkanı Nevzet Usal, Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman, Hukuk Müşaviri Av. Saim Namal ile Cizre ve Silopi Belediyesi temsilcileri katıldı.

         Şırnak Hak-İş İl Başkanı Nevzet Usal tarafından yapılan basın açıklamasında Cizre’de yürütmekte olduğu sendikal çalışmalar esnasında, kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradığı ifadelerine yer verildi.

         Yapılan saldırıda Hak-İş İl Başkanlığına ait hizmet aracı kullanılamaz hale getirilirken, Başkan Nevzet Usal yara almadan kurtuldu.

         Şırnak Hak-İş İl Başkanı Nevzet Usal, kendisini ve sendikayı hedef alan saldırıyı şiddet ve nefretle kınadığını söyledi.

         Olayın tüm yönleriyle araştırılması ve suçluların adli merciler nezdinde cezalandırılması için, gerekli girişimlerin Hak-İş Sendikası tarafından başlatıldığını belirten Başkan Usal, “Hak-İş/Hizmet-İş Sendikası olarak, Cizre’de yaşanan bu barbarlığa karşı asla boyun eğmeyeceğiz” dedi.

         Başkan Usal uğradığı saldırıya yönelik yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yeni dönem örgütlenme sürecinde bir taraftan kimliği belirsiz kişiler tarafından alçakça saldırılarla gözdağı verilmeye çalışılırken, diğer taraftan sözde sendikanın yönetim kurulu üyesi tarafından işyeri sendika temsilcilerimiz telefonla taciz ve tehdit edilmektedir. Bunlar düpedüz, işçilerin demokratik örgütlenme hakkına yönelmiş bir saldırıdır. Sendikamız söz konusu taciz ve tehditlerle ilgili Karakola suç duyurusunda bulunmuş, hukuki işlemleri başlatmıştır. Diğer taraftan Cizre Kaymakamı ve Cizre Belediye Başkan Vekili, üyelerimize yönelik sendika değiştirme baskısı yapan belediye amirleri hakkında hiçbir işlem yapmayarak, adeta baskılara prim vermektedir. Kendisini işçinin iradesine, anayasal ve demokratik tercihine müdahale ederek alenen suç işleyenler hakkında gerekli işlemleri yapmaya davet ediyoruz. HİZMET-İŞ Sendikamız Cizre Belediyesi’nde örgütlü ve yetkili sendikadır. Sendikamız ile Cizre Belediyesi emekçilerinin dayanışması ve birlikteliği örnek gösterilmektedir. Cizre Belediyesi emekçilerini dogmatik düşüncelerle daha önce yıllarca mağdur eden zihniyet, bu birlik ve beraberliği parçalamak istemektedir. Bu bir sendikal ahlaksızlıktır, yüzsüzlüktür, fırsatçılıktır, sendikacılık adına utanç vericidir.”

Yapılan baskılar işyerlerinde huzur bırakmamıştır.

         Kendisine ve Hak-İş Sendikasına karşı yapılan saldırılara boyun eğmeyeceğini dile getiren Başkan Usal; “Emekçi arkadaşlarımız rahatsız, aileleri huzursuz, kamuoyu endişelidir. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra, Cizre Belediyesi’nde yaşanan haksız işten çıkarmalara nasıl dik durup zafer kazanmışsak, bugün de bu saldırılar ve tehditlere karşı dimdik ayaktayız!

Sendikamızın emekçilerle beraberliğini bölmek isteyen, şiddet ve tehdidi kendine yol edinmiş zihniyetler, şunu iyi anlamalıdır ki, Hizmet-İş Sendikası ile Cizreli emekçiler bir bütündür. Cizre Belediyesi emekçilerinin yeni dönem örgütlenme sürecinde de sendikamızı tercih etmesiyle birlikte, sözde sendika ve bazı kararlık gruplarda oluşan rahatsızlığın farkındayız. Bunların emekçiler ve toplum nezdinde hiçbir karşılıkları yoktur. Teşkilat mensuplarımıza, işyeri sendi temsilcilerimize ve üyelerimize yönelik baskılara asla müsamaha göstermeyeceğiz. Hak-İş/Hizmet-İş Sendikası ne pahasına olursa olsun emekçilerin yanındadır” şeklinde konuştu.

 

2-2.jpeg1-5.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.