Hakkari'de 11 Yaşındaki Çocuğa Tecavüz Edip Kayalıklardan Atan 3 Kişi Serbest Bırakıldı İddiası

Hakkari'de 11 Yaşındaki Çocuğa Tecavüz Edip Kayalıklardan Atan 3 Kişi Serbest Bırakıldı İddiası

Gazeteci Timur Soykan, gündeme bomba gibi düşecek açıklamasında Hakkari'de 11 yaşındaki E.'nın 3 kişinin tecavüzüne uğradığını ve 8 ay sonra zanlıların tahliye edildiğini duyurdu.

Gazeteci Timur Soykan katıldığı bir televizyon programında Hakkari Yüksekova'da 11 yaşındaki E'nin aynı köyden N.Y. , V.Y. ve Z.Y. isimli şahısların tecavüzüne uğradığını anlattı. Küçük kızın yaralı bir şekilde akrabaları tarafından bulunduğunu söyleyen Soykan, o bölgede aşiret gerçeğini bildiğini belirterek “İddiaya göre bu kişiler E'ye bu kötülüğü yapan tecavüzü kayda aldıklarını ve birini söylerse yayınlayacaklarını ve onu öldüreceklerini söylüyor” ifadelerini kullandı.

Erkek DNA’sı ve meni bulundu

Hastaneye kaldırılan 11 yaşındaki E'nin kendisini tedavi eden hemşireye durumu anlattığını ifade eden Soykan, daha sonra da şikayetçi olduğu bilgisini verdi. Bu 3 kişi hakkında soruşturma başlatıldığına ve tutuklandıklarına dikkat çeken Soykan, HTS kayıtlarında da E. ile bu şahısların iletişim kurulduğu ortaya çıktığını belirtti. Baz sinyalinin de olduğunun altını çizen Soykan, Adli Tıp kontrolünde tecavüz de tespit edildiğine dikkat çekti. Ancak raporda, erkek DNA'sı olduğu ama kadın DNA'sı ile karıştığı için kimliğin belirsiz olduğunun yazdığını belirten Soykan, “Raporda meni de bulunmasına rağmen bu belirsizlik nedeniyle bu tutuklular tahliye ediliyor” ifadelerini kullandı.

Tecavüzcüler tahliye edildi, E. canına kıydı

Köy meclisinin aileye şikayetin geri alınması için E'nin ailesine baskı yapıldığını da anlatan Soykan, “Çocuğu korumuyorsa bir yargı neden var. Bunlar tahliye edildikten 10 gün sonra E. kendi öldürüyor ve bunun hiç mi sorumlusu yok” şeklinde konuştu.

Köy meclisi aileye baskı yapmış

E'nin ölümünün ardından bile köy meclisinin baskısının devam ettiğini söyleyen Soykan, küçük kızın annesinin de bu olaylar sonucunda beyin kanaması nedeniyle öldüğünü s-anlattı. Soykan, babanın diğer çocuklarını korumak için şikayetini geri aldığını vurguladı.

Böyle rastlantı olur mu?

3 zanlının avukatına da dikkat çeken Soykan, AKP İl Başkanı Z. K. sanıkların avukatı, böyle rastlantı olur mu?” diye sordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum