Hakkari'de 5 bin kanatlı hayvan dağıtıldı

Hakkari'de 5 bin kanatlı hayvan dağıtıldı

Hakkari’nin Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen’in girişimleri sonucu ilçede 5 bin kanatlı hayvanın dağıtımı gerçekleştirildi.

Ziraat Odası Başkanlığı’nın önünde dağıtımına başlanan kanatlı hayvanlara talep arttı. Aralarında Hindi, Tavuk, ve Horozun olduğu kanatlı hayvanları vatandaşlar bütçelerine göre 5’er 10’ar ve 20’şer adet aldı.

Odanın önüne getirilen kanatlı hayvanlara yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, 180 ile 280 TL’den hayvanlarını alıp evlerine gitti.

1-519-1.jpg

İnsanların taleplerine yerinde cevap verdiklerini belirten Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, “Geçen seneden beri vatandaşlarımızın beyaz et ve yumurta konusunda bize talepleri vardı. Bizde batı illerimizle yaptığımız girişimler sonucu buraya çeşitli kanatlı hayvanlar getirip vatandaşın hizmetine sunduk. Bugün de 5 bine yakın horuz, tavuk ve hindinin dağıtımını yaptık. Bu gibi faaliyetlere devam edeceğiz. Burada asıl amaç tüm bölgenin taleplerine yerinde cevap vermektir. Özellikle organik yumurta için var gücümüzle çalışacağız. Tek amacımız, üreten bir Yüksekova için durmadan devam edeceğiz” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.