Hanke Dağı’nın Eteklerinde Gezen Tavukçuluk Projesi

Hanke Dağı’nın Eteklerinde Gezen Tavukçuluk Projesi

Vali Ali Hamza Pehlivan, Uludere İlçesine bağlı Şenoba Beldesi’nde Hanke Dağı’nın eteklerinde "Gezen Tavukçuluk Projesi" kapsamında kurulan tavuk çiftliklerini ziyaret etti.

Vali Ali Hamza Pehlivan, Uludere İlçesine bağlı Şenoba Beldesi’nde Hanke Dağı’nın eteklerinde ve Hilal Beldesinde Uludere Kaymakamlığının geliştirdiği, Valilik ve Dicle Kalkınma Ajansının desteklediği, Şırnak Üniversitesinin paydaşı olduğu "Gezen Tavukçuluk Projesi" kapsamında kurulan tavuk çiftliklerini ziyaret etti.

İlk olarak Hilal Beldesinde Kocaeli’den memleketine dönerek çiftlik kuran Züleyha Kara’nın tavuk yetiştirdiği ve domates, salatalık gibi birçok sebze ile meyve ürettiği çiftliği ziyaret eden Vali Pehlivan, Kara’dan bilgi alarak değerlendirmelerde bulundu.

Ardından Vali Pehlivan, Şenoba Beldesinde, Hanke Dağının eteklerinde genç girişimci Murat Unat’ın kurduğu tavuk yetiştirme tesisini ziyaret etti, Unat’tan bilgi alarak inceleme ve değerlendirmelerde bulundu.

 "Gezen Tavukçuluk Projesi" ile 70 aileye 6 bin tavuk, 6 aylık yem, kuluçka üretim tesisi, soğuk hava deposu, yumurta paketleme tesisi, satış ofisi, 7 çadır, 4 kümes desteği verilerek 59 küçük aile işletmesinin bakım onarımı gerçekleştirildi. Üretilen yumurtalar tescillenen ULUYÖREM markasıyla piyasaya arz ediliyor.hankee.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.