“Hayat boyu öğrenme komisyonu toplantısı” gerçekleştirildi

“Hayat boyu öğrenme komisyonu toplantısı” gerçekleştirildi

Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısı yapıldı.

Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener sunum gerçekleştirdi. Pandemi sürecinde yürütülen 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı eğitim faaliyetleri değerlendirildi. Yıllık çalışma programı, açılan ve açılması planlanan kurslar, Üniversiteye hazırlık, destekleme ve yetiştirme kursları, Açık Öğretim Lisesi ve Ortaokulu iş ve işlemleri, yaygın eğitim hizmetlerinin yürütülmesinde işbirliği yapılan kurum ve kuruluşlar, Hayat Boyu Öğrenmeye katılımın arttırılması için yapılacak çalışmalar ele alındı.

Mesleki eğitime ağırlık verilmesi, kaynakların etkin ve verimli kullanılması, kentin potansiyeli ve yerel kaynakların ön plana çıkaracak çalışma ve faaliyetlere önem verilmesi, kurumlar arası işbirliğinin en üst seviyede tutulması gerektiği belirtildi; bu doğrultuda muhtelif kararlar alındı.

Toplantı, işbirliği yapılan kurum temsilcilerinin yaygın eğitim faaliyetleriyle ilgili görüş, talep ve önerilerini sunmasının ardından sona erdi.

Valilik toplantı salonunda Vali Pehlivan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Vali Yardımcısı Tunahan Efendioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener, Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür V. Lokman Ulus, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Erkan ile Milli Eğitim Şube Müdürü Enver Kayran katıldı. Komisyon üyesi olan diğer kamu kurum müdürleri ve STK temsilcileri de video konferans sistemi üzerinden toplantıya iştirak etti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.