Hayvan Tespit, Küpeleme ve Aşılama Çalışmaları Devam Ediyor

Hayvan Tespit, Küpeleme ve Aşılama Çalışmaları Devam Ediyor

Şırnak Tarım Ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü görevli Veteriner Hekimler, Teknikerler ve Teknisyenler hayvan tespit, küpeleme ve aşılama çalışmalarına devam ediliyor.

Şırnak Tarım Ve Orman Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğümüzde görevli Veteriner Hekimlerimiz, Teknikerler ve Teknisyenlerimiz tarafından İlimiz merkeze bağlı Başağaç ve Yeniaslanbaşar köylerinde hayvan tespit, küpeleme ve aşılama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Çalışmalarımızda bizlere her türlü kolaylığı sağlayan üreticilerimize teşekkür ediyoruz. Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvanların Tanımlanması Tescili Kayıt Altına Alınması ve Bildirimi Büyükbaş hayvanlarda 2002, küçükbaş hayvanlarda 2010 yılında başlayan, küpeleme ve kayıt işlemlerinin amacı, hayvanların tanımlanması, kayıt altına alınarak tescil edilmesi,   hayvan hastalıklarının ve hareketlerinin etkin olarak kontrolünün sağlanması, hayvancılık desteklemeleri, sağlık, ıslah ve istatistik ile ilgili kayıtlar ve Bakanlığımızın hayvancılık politikalarının belirlenmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Bu sistemin sağlıklı çalışmasında hiç şüphesiz yetiştiricilerin büyük payı vardır. Yetiştiriciler satın aldığı hayvanı, sattığı hayvanı, yeni doğanı, öleni veya kesilen hayvanı zamanında İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne yasal süresi içerisinde bildirip işletmesindeki hayvanların kayıtlarını güncel tutması gerekir. Sistemin sağlıklı yürümesi de bunu gerektirir. Tabii ki bu aynı zamanda yasal bir zorunluluktur.(

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.