HAYVANCILIK PROJESİ KAPSAMINDA ESKİ HÜKÜMLÜLERE İŞ İMKANI SAĞLANDI

HAYVANCILIK PROJESİ KAPSAMINDA ESKİ HÜKÜMLÜLERE İŞ İMKANI SAĞLANDI

Şırnak’ın UIudere ilçesinde ‘Hayvancılık Projesi’ kapsamında destek almaya hak kazanan eski hükümlülere hayvan dağıtımı yapıldı.

Türkiye Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nün eski hükümlülere kendi işini kurmaları halinde vermiş olduğu finansal destek doğrultusunda kendi işini kurmak için projelerini hazırlayarak 2020 Yılı içerisinde Koruma Kurullarına müracaat eden 36 eski hükümlünün projesi kabul edildi.

Şırnak Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülere yönelik uygulanan “Kendi İşini Kurma Projesi” ile eski hükümlülerin denetimli serbestlikten sonra topluma uyumu, suçtan uzak kalmaları ve iş disiplini kazandırma gibi becerilerin sağlanması amacıyla çalışmalar gerçekleştirilmekte.

Toplam 1 Milyon 534 bin TL bütçesi olan söz konusu projelerdeki büyük ve küçükbaş hayvanların tamamı sigortalanmıştır. Almış olduğu hayvanların üç yıl boyunca kesinlikle satışı ve kesimini yapmayacakları üzere işkur il müdürlüğü ile sözleşme imzalayan hükümlülerin, yüzde yüz hibeli olan bu proje ile üç yılsonunda ister satışı olsun, ister kesimi olsun istediği gibi tasarrufta bulunabilecekleri belirtilirken üç yıllık süre içerisinde ise koyun ve keçilerden doğacak olan kuzu ve oğlaklar kendilerine ait olup her türlü tasarrufa sahip olacaklar.

Projenin ortakları olarak arasında Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Şırnak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Uludere Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bulunmakta.

Projesi kabul edilen eski hükümlülere, projelerinin hayata geçirilmesi için Uludere Kaymakamı Ahmet Solmaz,  Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, Şırnak Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Cihat Karakaya,  Denetimli Serbestlik Müdürü Selman Altürk ve Uludere İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat İnan’ın katılımı ile hayvancılık desteği almaya hak kazanan eski hükümlülere hayvan dağıtımı gerçekleştirildi.

Hayata geçirilen projeler hakkında bilgi veren Uludere Kaymakamı Solmaz; "Hükümlülerimizin kendi işlerine sahip olmasının önemli olmasının yanı sıra eski hükümlülerin toplum hayatına kazandırılması açısından da örnek bir çalışma olduğunu, eski hükümlülere yönelik kendi işini kurma projelerinin istihdam sağlayan daha geniş alanlara yayılarak bu tür projelerin devam edeceğini inanıyorum’’ ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.