Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan’ın Şırnak Ziyareti

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan’ın Şırnak Ziyareti

          Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, “Şırnak İş Dünyası Buluşması” programına katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak için Şırnak’a geldi.

          Şırnak Merkezde Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan’ı makamında ziyaret eden Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan daha sonra Cizre’ye gitti.

          Valilik makamında Vali Pehlivan ile görüşen Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, ekonomi, yatırım ve istihdam konuları başta olmak üzere çeşitli konularda değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulundu.

          Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka ile görüşerek belediye tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ve projeler hakkında bilgilendirilerek değerlendirilmelerde bulundu.

          Daha sonra Şırnak Üniversitesi’ne geçen Bakan Yardımcısı Gürcan, Rektör Erkan ile bir araya gelerek üniversitede yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirildi. Rektör Erkan, Bakan Yardımcısı Gürcan’a Şırnak Üniversitesi tarafından düzenlenen “2. Uluslararası Nuh Tufanı ve Cudi Dağı Sempozyum Bildirileri” kitabını hediye etti.

          Şırnak Üniversitesi ev sahipliğinde Ebul-İz El-Cezeri Konferans Salonunda düzenlenen Şırnak İş Dünyası Buluşması'nda Bakan Yardımcısı Gürcan, kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş insanları ile bir araya geldi. Burada konuşan Gürcan, kentin coğrafi konumu nedeniyle Orta Doğu'ya açılan bir kapı olduğunu, Habur Sınır Kapısı ile Orta Doğu'ya bütün mal sevkiyatının yapıldığı bir noktada bulunduğunu belirtti. Şırnak'ın bu bağlamda ihracat, imalat ve tarıma dayalı bir ekonomisi olduğunu dile getiren Gürcan, yıllardır terör nedeniyle insanların tereddütle baktığı bir yer iken kentin kısa sürede bu olumsuz algıyı yıktığını ifade etti.

          Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, oda başkanları ve iş dünyası temsilcilerinin de birer konuşma yaptığı program, soru cevap bölümünün ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

          Konferansın ardından bir dizi temaslarda bulunmak üzere Cizre’ye geçen Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Kaymakam Mehmet Tunç, tarafından karşılandı.

          Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, ilçede yapımı tamamlanan ve devam eden çalışmalarla ilgili Kaymakam Mehmet Tunç’tan bilgiler aldı.

          Ardından Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan beraberindeki heyet ile birlikte Kale Mahallesinde vefat eden merhume H. Makbule Munis’in taziye ziyaretinde bulundu. Bakan Yardımcısı Gürcan, gerçekleştirdiği taziye ziyaretlerinin ardından ilçeden ayrıldı.

 

936.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.