HDP’nin Seçime Nasıl Gireceği Belli Oldu!

HDP’nin Seçime Nasıl Gireceği Belli Oldu!

Selahattin Demirtaş, Yeşil Sol Partisi'nin logosunu paylaştı. Bu paylaşım HDP'nin seçimlere nasıl gireceğinin belli olması açısından dikkat çekti.

Anayasa Mahkemesi'nde (HDP) hakkındaki kapatma davası süren HDP, kapatılma riskine karşı seçimlere bileşeni olan Yeşil Sol Parti'den girmeye karar verdiği bildirildi.

Bu yöndeki eğilimin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında karara bağlanmasının beklendiği bilgisine ulaşıldı.

HDP’nin seçimlere katılmama kararının temelinde 11 Nisan’da partinin eş genel başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan’ın yapacağı sözlü savunma sonrası partinin kapatılması ihtimali bulunuyor. Parti yöneticileri ‘Yüzde 1’lik bir risk bile göze alınmayacak’ görüşünde.

Kaptama davasında son olarak HDP’nin sözlü savunması 14 Mart’tan 11 Nisan’a ertelenmişti. Milletvekili aday listelerininse en geç 10 Nisan’da verilmesi gerekiyor.

Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından Yeşil Sol Parti ile ilgili paylaşım yaptı. Yeşil Sol Parti'nin logosunu paylaşan Demirtaş şu sözleri kullandı:

“BUZDOLABI, ODA KAPILARINA YAPIŞTIRIN LÜTFEN”

“Merhaba arkadaşlar, nasılsınız? Bu görselin renkli çıktısını alıp evde buzdolabı kapısına, oda kapılarına yapıştırın lütfen. Ne olduğunu bilmeyen kalmasın, lazım olacak :) Haydi arkadaşlar, elden ele…”ekran-alintis.JPG

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.