HEDEP'ten Yerel Seçimler İçin İttifak Açıklaması

HEDEP'ten Yerel Seçimler İçin İttifak Açıklaması

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan 2024 mart ayında gerçekleşmesi beklenen yerel seçimler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakırhan,"Yerel seçimlerde şeffaf ittifaklara açığız". dedi.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Meclis grup toplantısında yerel seçim için ittifaklara kapalı olmadıklarını belirterek "Bu ittifakları açık, şeffaf bir şekilde yapacağız. Kiminle neyi konuştuk, en başta Türkiye kamuoyunun bilgisi olacak" ifadelerini kullandı.

YEREL SEÇİM AÇIKLAMASI

Adaylarımızı halkın en geniş katılımıyla, tercihleriyle belirleyeceğiz. Kayyumlar tarafından gasbedilen bütün belediyelerimizi özgürleştireceğiz, geri alacağız. Kazandığımız yerlerde daha güçlü kazanacağız. Kendimize güvenimiz tamdır. Bu kadar ödenen bedel ve çaba sonrasında bizler bulunduğumuz her yerde irademizin yerel yönetimlere yansıtacağız.

Açıkça söyleyelim; biz ittifaklara kapalı değiliz. Önümüzdeki dönem hem bölgede hem batıda halklarımızın yoğun olduğu kentlerde halklarımızın iradesinin kesinlikle yönetimlere yansıyacaktır. Bunun anlamı, her ittifakta olmak değildir. Halkımızın işine gelmeyen, halklarımızın, emekçilerimizin derdine çare olmayan ittifaklar bize dayatılırsa kesinlikle seçeneksiz değiliz. Bu ittifakları açık, şeffaf bir şekilde yapacağız. Kiminle neyi konuştuk, en başta Türkiye kamuoyunun bilgisi olacak. Halkımızın beklentisi de budur.

Bizden beklenen kısaca şudur: Bölgede kazanan, batıda kaybettiren pozisyonundan çıkacağız. Hem bölgede kazanan hem de batıda kazanan bir pozisyonun içerisinde olacağız. Bunu geçmişte de başardık, yine başaracağız. Batıda da belediyelerimiz olacak."

Kaynak:HaberMerkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.