Her Yıl Binlerce Ziyaretçi Geliyor! Valilik Harekete Geçti, Cehennem Deresi Cennet Oluyor

Her Yıl Binlerce Ziyaretçi Geliyor! Valilik Harekete Geçti, Cehennem Deresi Cennet Oluyor

Şırnak’ta bulunan Cehennem Deresi’ne daha fazla turist çekmek için Şırnak Valiliği harekete geçti. Bölgeye cam ve ahşap seyir terasları yapılıyor.

Şırnak Valiliği ve İl Özel İdare Müdürlüğü iş birliğiyle, İdil ilçesine bağlı Sulak ve Yarbaşı köylerinin sınırları içinde bulunan Cehennem Deresi Vadisi'nde heyecan verici bir proje başlatılıyor. Bu kapsamda, cam ve ahşap seyir terasları, bölgenin doğal güzelliklerini ziyaretçilere daha yakından sunmak amacıyla inşa edilecek.

c.jpg

Doğayla İç İçe: Cehennem Deresi Vadisi'nde Cam ve Ahşap Teraslar

Vali Cevdet Atay, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut ve İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman ile birlikte, Sulak köyünde terasların yapılacağı alanı inceledi. İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Birlik ve İdil Kaymakamı Anıl Adıgüzel'den alınan bilgiler doğrultusunda, bölgeye özgü turistik çekicilikleri artırmak adına önemli bir adım atılıyor.

ccc.jpg

Turizm Canlanıyor, Huzur ve Doğa Bir Arada

Vali Atay, Cehennem Deresi bölgesinin turizm potansiyeline dikkat çekerek, bu potansiyeli harekete geçirmek için adımlar attıklarını belirtti. İki köy sınırları içinde Cehennem Deresi Vadisini izleyen alana cam ve ahşap teraslar inşa edeceklerini açıklayan Atay, bölgede huzurun hakim olduğunu ve vatandaşların da bu huzura sahip çıktığını vurguladı.

"Huzuru burada vatandaşlarımıza emanet ediyoruz. Bu huzurla beraber buranın eksik olan alt yapısını ve yollarını yapıyoruz. Bunun yanında turizm amaçlı yapılacak olan ahşap ve cam teraslarını turizme kazandıracağız." diyen Atay, Cehennem Deresi Tabiat Parkı için gerekli başvuruların yapıldığını ve tescil sürecinin devam ettiğini aktardı.

Yürüyüş Parkurları ve Daha Fazlası: İşte Projenin Detayları

Tescillenme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte bölgede bir dizi proje hayata geçirilecek. Vali Atay, proje kapsamında 13 kilometrelik yürüyüş parkurları, vadiye inebilecek yürüyüş merdiveni gibi çeşitli özelliklerin yer alacağını belirtti.

"Aynı zamanda vadiye inebilecek yürüyüş merdiveni olacak. Biz bu işleri yaptıktan sonra vatandaşlarımızın buraya ciddi anlamda rağbet edeceklerine inanıyorum. Çünkü bu bölge bu havza insanların merak ettiği bölgeler. İnşallah artık burayı turizm haberleri ile takip edeceğiz. İnşallah bölge adına insanlara fayda sağlar, hayır getirir. Şimdiden hayırlı olsun."

cc.jpg

Geniş Kapsamlı Proje: Tesis ve Olanaklar

Proje kapsamında her iki köyde yapılacak olan teraslar, her biri 300 metrekare genişliğinde olacak. Otopark, kafeterya, ve peyzaj çalışmalarını içeren projede 100 araçlık otopark, 500 metrekare açık-kapalı kafeterya, ve 500 metrekarelik peyzaj çalışması öngörülüyor. Bu tesisler, bölgeye gelen ziyaretçilere konforlu ve unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.