Her Yıl Yüzbinlerce Kişi Seyahat Ediyor! Merakla Beklenen Açıklama Geldi. 11 Aralık’ta Başlıyor

Her Yıl Yüzbinlerce Kişi Seyahat Ediyor! Merakla Beklenen Açıklama Geldi. 11 Aralık’ta Başlıyor

Seyahatseverlerin ve sanat tutkunlarının favorisi haline gelen 'Turistik Doğu Ekspresi' yeni sezon için heyecanla bekleniyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Turistik Doğu Ekspresi' seferleri, 11 Aralık'ta başlıyor. Bakan Abdul

'TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ' İLE 'DOĞU EKSPRESİ' ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında, 'Turistik Doğu Ekspresi' için bilet satış yetkisi olmayan bazı seyahat acentelerinin 'Doğu Ekspresi' biletlerini yanıltıcı bir şekilde pazarladığına dikkat çekildi. Vatandaşları bu konuda uyararak, bu acentelerin bireysel satış kanallarından aldıkları biletlerin iptal edileceği ve durumun Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne (TÜRSAB) bildirileceği ifade edildi.

1ec91a12-1dd5-499d-9978-61c9ac23e00e.jpg

TRENLER ARASINDAKİ TEMEL FARKLAR

Ankara ile Kars arasındaki seyahatlerini planlayan vatandaşların dikkat etmeleri gereken önemli bir husus, 'Doğu Ekspresi' ve 'Turistik Doğu Ekspresi' trenleri arasındaki farklılıklardır. 'Doğu Ekspresi', Ankara ile Kars güzergahında her gün karşılıklı sefer düzenlerken, toplamda 53 istasyonda durmaktadır. Bu trenin biletleri bireysel satışa bir ay öncesinden sunulmaktadır. Ayrıca, herhangi bir seyahat acentesinin turistik tren turu satış yetkisi bulunmamaktadır.

'Turistik Doğu Ekspresi', Ankara'dan pazartesi, çarşamba, cuma günleri ve Kars'tan çarşamba, cuma, pazar günleri hareket edecek şekilde yeni sezon seferlerine başlıyor. Bu özel tren, turizm odaklı olarak planlanmış olup, Ankara ile Kars arasında Erzincan ve Erzurum'da, Kars ile Ankara arasında ise İliç, Divriği ve Sivas'ta yaklaşık 3'er saatlik duraklar yapmaktadır.

'Turistik Doğu Ekspresi' tren biletlerinin yaklaşık yüzde 35'i TCDD Taşımacılık tarafından 1 ay öncesinden bireysel satışa sunulurken, diğer vagonların satış yetkileri Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından yetkilendirilmiş seyahat acentelerine kura ile verilmiştir.

ACENTELERİN YANILTICI SATIŞLARINA DİKKAT!

Bakanlık açıklamasında, TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından 'Doğu Ekspresi' biletlerinin turistik amaçlı satış haklarının herhangi bir seyahat acentesine verilmediği vurgulanmaktadır. 'Turistik Doğu Ekspresi' için bilet satış yetkisi olan seyahat acentelerinin www.tcddtasimacilik.gov.tr web sitesinde ilan edildiği ve bu dışındaki acentelere güvenilmemesi gerektiği belirtilmektedir.

ACENTELERİN BİLETLERİ İPTAL EDİLECEK, TÜRSAB’A BİLDİRİLECEK

Bakanlık, etik mesleki ilkelerine aykırı olarak vatandaşı yanıltmaya çalışan acentelerin bireysel satış kanallarından aldıkları biletlerin iptal edileceğini ve bu acentelerin TÜRSAB'a bildirileceğini açıkladı.

'TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ' TUR FİYATLARI VE HİZMETLER

'Turistik Doğu Ekspresi' için yetkili seyahat acenteleri, tur paketlerinde katılımcıların doğal, tarihi ve kültürel yerleri keşfetmelerini, yeme-içme ihtiyaçlarına ve Kars'ta konaklamalarına göre özel planlar yaparlar. Bu hizmetlerle ilgili olarak, TCDD Taşımacılık'ın herhangi bir tasarrufu olmadığı ve sadece Turistik Doğu Ekspresi seferinden sorumlu oldukları belirtilmiştir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.