Hilal Belde Belediyesinin Yeni Hizmet Binasının Açılış Töreni Yapıldı

Hilal Belde Belediyesinin Yeni Hizmet Binasının Açılış Töreni Yapıldı

          Vali Ali Hamza Pehlivan Hilal Belde Belediyesi yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.

          Açılış törenine Vali Ali Hamza Pehlivan ile birlikte Şırnak AK Parti Milletvekli Rizgin Birlik, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Beytüşşebap Kaymakamı/Uludere Kaymakam V. Hasan Uğuz, İl Emniyet Müdür V. İbrahim Çıldır, İl Jandarma Komutan V. Yarbay Ali Bahadır Aslan, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, İlçe ve Belde Belediye Başkanları siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar iştirak etti.

          Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşma gerçekleştiren Vali Pehlivan, yeni hizmet binasının hayırlı ve uğurlu olmasını diledi, yeni belediye hizmet binasında başta Hilal Belde Belediye Başkanı olmak üzere bütün belediye çalışanlarının daha heyecanlı, daha istekli ve daha üstün bir gayretle çalışacaklarına ve beldede belediyecilik alanındaki hizmetleri çok daha ileri noktaya taşıyacaklarına inandığını dile getirdi.

          Yakında Uludere’de ve Beytüşşebap'ta çok amaçlı binaların tamamlanacağını söyleyen Vali Pehlivan, İçişleri Bakanlığının destekleriyle Özel İdarenin ihalesini gerçekleştirdiği bu hizmet binalarının içerisinde Kaymakamlık, Belediye ve Adliye birimleri yer alacağını aktardı.

Şırnak Genelinde 300’e Yakın Proje

          Şırnak’ta huzur ve güvenlik ortamı daha da ileri noktalara taşındıkça yatırımların da hız kazandığını, birbiri arkasına geldiğini vurgulayan Pehlivan, hali hazırda Şırnak genelinde 300’e yakın projenin devam ettiğini, bu projelerin mali değeri yaklaşık 10 milyar TL’yi bulduğunu söyledi. Vali Pehlivan; “Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz yıl ekim ayında İlimizi teşrif ettiklerinde toplu açılışını gerçekleştirdiği 595 projenin toplam bedeli yaklaşık 4 milyardı. Yatırımlar karayolları, özel idare altyapı hizmetlerinden sağlık hizmetlerine, eğitim hizmetlerinden, çevre şehircilik hizmetlerine, tarım hayvancılıktan sosyal hizmetlere kadar birçok alanda yapıldı ve yapılamaya da devam ediyor. Şırnaklı hemşehrilerimiz her hizmetin en güzeline layıktır. Bu hizmetler yapıldıkça inanıyoruz ki devlet millet kaynaşması bağlamında birlik beraberliğimiz, kardeşlik duygularımız daha da pekişecek daha da güçlenecek. Artan hizmet kalitesiyle insanlarımız her geçen gün daha uygun şartlarda kamu hizmetlerini almaya devam edecek. Nihayetinde kamu birimleri, kamu görevlileri vatandaşa hizmet etmek için var. Hepimiz vatandaşlarımıza en güzel hizmeti götürmek için buralardayız ve elimizden gelenin en iyisini yaparak, işte burada bulunan Milletvekilimiz, Komutanımız, Belediye Başkanlarımız, siyasi parti temsilcilerimiz, Kaymakamlarımız, bütün mesai arkadaşlarımız ve elbette ki vatandaşlarımızla birlikte el ele vererek iş birliği ve koordinasyon halinde canla, başla, özveriyle, gayretle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

          Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ve Hilal Belde Belediye Başkanı Cevher Benek de birer konuşma gerçekleştirerek duygu ve düşüncelerini paylaştı.

          Konuşmaların ardından katılımcılarla birlikte kurdele keserek Belediye binasının açılışını gerçekleştiren Vali Pehlivan, hizmet binasının Hilal Beldesine ve Şırnaklı vatandaşlara hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

          Daha sonra Vali Pehlivan, beraberindeki heyet ile birlikte hizmet binasında incelemelerde bulundu, Beldede yürütülen çalışma ve faaliyetler hakkında Hilal Belde Belediye Başkanı Cevher Benek’ten bilgiler aldı.

 

hilal.jpeghilalv.jpeghilaks.jpeg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.