Almanya’ya giden uçak bomba ihbarı nedeniyle Erzurum’a acil iniş yaptı

Almanya’ya giden uçak bomba ihbarı nedeniyle Erzurum’a acil iniş yaptı

Hindistan’dan Almanya’ya giden uçak bomba ihbarı sebebiyle Erzurum’a acil iniş yaptı. Konu ile ilgili Erzurum Valisi açıklamada bulundu.

Hindistan Mumbai’den Almanya’nın Frankfurt kentine giden Vistara Hava Yolları’na ait yolcu uçağında bomba ihbarı yapılınca 600 kişi kapasiteli olan 247 yolcusu olan uçak, Erzurum’a acil iniş yaptı.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, havalimanında yaptığı açıklamada, Hindistan Vistara Havayolları'na ait bir uçağın Mumbai-Frankfurt seferi sırasında alınan bomba ihbarı nedeniyle Erzurum Havalimanı'na acil iniş yaptığını belirtti. Saat 16.30'da gerçekleşen iniş sonrası, uçakta bulunan 234 yolcu ve 13 mürettebat güvenli şekilde tahliye edilerek terminale alındı.

20240906aw282456-8.jpg

İki bomba imha uzmanı ve bir arama köpeği uçakta arama çalışmaları yaptı. Havalimanında 100 tane emniyet personeli, AFAD ve UMKE ekipleri de gerekli emniyet tedbirlerini aldılar.

aw282456-03-1725641889.jpg

“UÇAKTA BOMBA VAR NOTU”

Vali Çiftçi, “Ne şekilde bomba ihbarının yapıldığı, eğer böyle bir soru akla gelecek olursa, yolculardan birisi lavaboya girdiğinde, uçakta bomba var notunu oraya bırakıyor ve oradan çıkıyor. Uçağın görevli hosteslerinden birisi lavaboya girdiğinde bu notu görüyor ve bu durumu da pilota intikal ettiriyor. Bu durumun tespit edilmesi üzerine uçak ilk önce Ordu Havaalanı’na inmek istiyor. Ordu Havaalanı’nda tadilat çalışmaları devam ettiği için oraya inme imkanı olmuyor. Trabzon’a yönlendiriyorlar uçağı. Trabzon’da da hava trafiği yoğun olduğundan dolayı uçağın oraya da inmesine izin verilmiyor ve bunun üzerine uçak Erzurum Havalimanı’na yönlendiriliyor” diye konuştu.

BAKAN URALOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada, “İlk etapta yapılan incelemeler neticesinde yolcu ve mürettebatta herhangi bir olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. Erzurum Havalimanı güvenlik nedeniyle saat 21.00’a kadar notamlanarak trafiğe kapatılmıştır. Gerekli tahkikatların ardından gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.