Hollanda'da devam eden seçimin sonucunu Türkiye'den ilan ettiler!

Hollanda'da devam eden seçimin sonucunu Türkiye'den ilan ettiler!

Hollanda henüz seçimler devam ederken Türkiye’deki bir çok Twitter kullanıcıları, gazeteciler ve medya kuruluşları Dilan Yeşilgöz’ü Hollanda başbakanı ilan etti. Dilan Yeşilgöz kimdir?

Hollanda bugün genel seçimler için sandık başına gitti. Sandıklar Türkiye saatiyle 23:00’te kapanacak. Anketlere göre dört büyük partinin her birinin 20 ila 30 milletvekili kazanması bekleniyor. Çok sayıda küçük parti de seçim yarışının içine girdi. Hollanda meclisinde 150 sandalye bulunuyor. Anketlere göre koalisyon çıkması kesin gözüyle bakılıyor.

Hollanda sürekli koalisyonlar ile yönetilen bir ülke olarak alışkın. Koalisyon görüşmeleri ortalama 3 ay sürüyor. Önceki koalisyon hükümetinin kurulması için yürütülen görüşmelerse yaklaşık 1 yıl sürmüştü. Hollanda, seçim sandıkları saat 23’de kapanacak ve sonuçlar açıklandıktan sonra yeni başbakan belli olacak. Seçimlerde Dilan Yeşilgöz de başbakanlık için güçlü adaylardan. Yeşilgöz’ün partisinin az farkla birinci gelmesi bekleniyor ancak tek başına iktidar şansı yok.

Türkiye’deki bir çok Sosyal medya kullanıcıları, medya kuruluşları ve gazetecilerse Hollanda’da daha sandıklar kapanmadan Dilan Yeşilgöz’ü başbakan ilan etti. Seçim bitmeden Dilan Yeşilgöz’ü başbakan ilan eden tweet’lerden bazıları şöyle:

HOLLANDALI GAZETECİ, TÜRKLERE ÇILDIRDI!

Türkiye’de sosyal medyada bir çok kullanıcı Hollanda seçimleri bitmeden Hollanda Başbakanı olarak Dilan Yeşilgöz’ü başbakan ilan etti. Türkiye’de görev yapan Hollandalı gazeteci Ingrid Woudwijk, adeta çıldırma noktasına geldi.

01.jpg

İŞTE SOSYAL MEDYADA BAZI PAYLAŞIMLAR

02.webp03.webp04.webp05.webp

06.webp07.webp09.webp10.webp11.webp12.webp13.webp14.webp

Kaynak:Diken

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.