"Hüsn-i Tilavet Kursu" Düzenleniyor

"Hüsn-i Tilavet Kursu" Düzenleniyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet Akademisi Başkanlığı tarafından Dini Yüksek İhtisas/Dini İhtisas Merkezlerinde 24 hafta süreli "Hüsn-i Tilavet Kursu" düzenlenecek.

"Hüsn-i Tilavet Kursu"na dair Diyanet Akademisi Başkanlığından 81 il müftülüğüne gönderilen yazıda;  Başkanlığımızca, özellikle Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla, ilinizde görevli erkek/kadın personel arasından mülakat yoluyla seçilecekler için Dini Yüksek İhtisas/Dini İhtisas Merkezlerinde 24 hafta süreli "Hüsn-i Tilavet Kursu" düzenlenmesi planlanmıştır.

"Hüsn-i Tilavet Kursu" sınavına alınacak personelde şu şartlar aranacak:

1. İmam-hatip, müezzin-kayyım ve Kur'an kursu öğreticisi (hafızlık eğitiminde görev yapanlar hariç) unvanlarında fiilen çalışıyor olmak, (Talim ve Tashih-i Huruf Kurslarına katılmış olmak, hafız olmak tercih sebebidir.)

2. Hafızlık eğitiminde Kur'an kursu öğreticisi olarak çalışıyor olmamak,

3. Başkanlık teşkilatında; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4'üncü maddesinin (A) bendi statüsünde kadrolu devlet memuru veya 4'üncü maddesinin (B) bendi statüsünde sözleşmeli olarak çalışıyor olmak,

4. Memuriyette adaylığı kaldırılmış veya 19 Eylül 2022 tarihine kadar kaldırılacak olmak,

5. 4/B sözleşmeli statüde çalışmaya 19 Eylül 2021 tarihinden önce başlamış ve Mesleğe Hazırlık Eğitimine katılmış olmak,

6. Dini Musiki kabiliyeti olmak,

7. 19 Eylül 2022 tarihinden itibaren 6 ay süreyle askerlikle (bedelli askerlik dahil) ilişkisi bulunmamak,

8. Kurs süresince yurtdışı, umre vb. sebeplerle kursa ara verme durumunda olmamak,

9. Daha önce Tashih-i Huruf, ihtisas, aşere,takrib, dini musiki kursuna katılmamış olmak.

Belirtilen şartları taşıyan görevlilerin katılacağı sözlü sınavına dair duyurular İl Müftülüklerince yapılacak. Seçimi yapılan personel için kurs, ikinci bir tebligata gerek kalmaksızın ilgili Dini Yüksek İhtisas/Dini İhtisas Merkezlerinde 19 Eylül 2022 tarihinde başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.