İçişleri Bakanı Soylu, Sıfır Noktasında İncelemelerde Bulundu

İçişleri Bakanı Soylu, Sıfır Noktasında İncelemelerde Bulundu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak Silopi'de, Habur Çayı ve Hezil Çayı’nın Dicle Nehri ile buluştuğu, Türkiye-Suriye-Irak sınırının kesiştiği sıfır noktasında İncelemelerde bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Ali Hamza Pehlivan ve beraberindeki heyet ile birlikte Silopi’de bulunan, Türkiye-Suriye-Irak sınırında yer alan Altunbey 1. Hudut Takım Komutanlığı, Zür Tepe Yakın Emniyet Üs Bölgesi ve Yankale Hudut Karakolu'na ziyaret gerçekleştirerek bilgiler aldı, incelemelerde bulundu.

Daha sonra sınırın sıfır noktasına geçen Bakan Soylu, sınır güvenliği kapsamında yapılan çalışmaları ve planlanan projelerin hayata geçirileceği güzergâhta İncelemelerde bulundu. Bakan Soylu: “Sınır duvarı, optik kuleler, aydınlatma, gözetleme ve radar sistemleriyle bu bölgede de sınırlarımız, daha güvende olacak.” dedi.

Ziyaretlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, Vali Ali Hamza Pehlivan, Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Ali Çardakcı, İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, 172. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ertan İnaltekin, Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ve İş Adamı Arslan Tatar eşlik etti.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.