İdil Ziraat Fakültesi Eylemini Deva Partisi Başkan Yardımcısı Ekmen Ziyaret Etti

İdil Ziraat Fakültesi Eylemini Deva Partisi Başkan Yardımcısı Ekmen Ziyaret Etti

Şırnak’ın İdil ilçesinde 2013 yılında kurulan Ziraat Fakültesi Şırnak Üniversitesi Senato kararı ile İl merkezine taşınmaya karar verildi. Bunun üzerine İdil Ziraat fakültesi önünde eylem yapan İdillileri Deva Partisi Başkan Yardımcısı Ekmen Ziyaret etti

Şırnak’ın İdil ilçesinde 2013 yılında kurulan Ziraat Fakültesi Şırnak Üniversitesi Senato kararı ile İl merkezine taşınmaya karar verildi.Bunun üzerine İdil’de bulunan STK’lar ve vatandaşlar Fakülte önünde geçtiğimiz hafta Salı günü nöbet tutmaya başladı.

Fakülte önünde bulunan STK temsilcileri ve vatandaşlar karara tepki göstirirken,karar iptal edilinceye kadar nöbet tutmaya devam edeceklerini belirtti.

Nöbet eylemini bugün Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen,Deva Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Ali İhsan Merdanoğlu ve beraberindeki heyet ziyaret ederek bazı açıklamalarda bulundu.

M.Emin Ekmen “ İdil Ziraat fakültesi 10 yaşında, 3 yıldır % 100 kapasite ile her yıl 62 öğrencinin kapasite ile ful doldruran bir fakültemizdir.Hemşerilerimiz, arkadaşlarımız buraya bu kadar üst seviyede sahip çıkıyorken bu fakültenin taşınma kararının yanlış olduğunu düşünüyoruz. Arkadaşlarımızın bu haklı talebini destekliyoruz.Rektörlüğün ve üniversite yönetiminin yerinde bir ziyaret yaparak, arkadaşlarımız ile görüşerek bu kararını gözden geçirmesini diliyoruz.”dedi.

Mehmet Emin Ekmen ve beraberindekiler açıklamadan sonra fakülteden ayrıldı.

İdil Ziraat Fakültesi önündeki nöbet eylemi devam ediyor.

img-20230903-wa0003-002.jpgimg-20230903-wa0002-001.jpgimg-20230903-wa0003-003.jpgimg-20230903-wa0000.jpg

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.