İdil Ziraat Fakültesi Şırnak’a Taşınıyor!

İdil Ziraat Fakültesi Şırnak’a Taşınıyor!

Geçtiğimiz yıl fiziksel altyapı ve barınma sorunları nedeniyle Şırnak’a taşınması gündeme gelen İdil Ziraat Fakültesi, Üniversite yönetimi tarafından alınan yeni bir kararla ile bu sene geçici olarak merkez kampüse taşınıyor.

Geçtiğimiz yıl Şırnak Üniversitesi Senatosu tarafından alınan karar ile İdil Ziraat Fakültesi’nin Şırnak’a taşınacağı belirtilmişti. Bu karar, İdilli sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların tepkileriyle karşılaşmış ve sonrasında yapılan görüşmeler sonucunda, öğrenciler için bir otelin yurt olarak kiralanmasıyla geçici olarak askıya alınmıştı. Ancak, Şırnak Üniversitesi’nin aldığı yeni kararla birlikte 2024-2025 eğitim öğretim yılında fakültenin geçici olarak merkez kampüse taşınmasına karar verildi.

Şırnak Üniversitesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılına hazırlık yaparken, Ziraat Fakültesi’nin fiziksel altyapı, derslik ve barınma sorunlarını çözmek için yoğun bir çalışma başlattı. Üniversite yönetimi, öğrencilerin eğitimine kesintisiz devam edebilmesi için gerekli tüm önlemleri alırken İdil’de bulunan Ziraat Fakültesinin geçici olarak ana kampüste faaliyetlerine devam edeceği belirtildi.

452747336-928834939256699-8415970695753485149-n.jpg

Şırnak Üniversitesi’nden yapılan resmi açıklamada, “Üniversitemizin Ziraat Fakültesi, fiziksel altyapı, derslik ve barınma gibi sorunlardan dolayı 2024-2025 eğitim öğretim yılında geçici olarak üniversitemizin ana kampüsünde faaliyetlerine devam edecektir” denildi. Bu açıklama, öğrencilerin ve velilerin kafasındaki soru işaretlerini gidermeyi hedefliyor.

zzzz.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum