İdil’e Bağlı İki Köy Arasındaki Husumet Barışla Son Buldu

İdil’e Bağlı İki Köy Arasındaki Husumet Barışla Son Buldu

             Vali Ali Hamza Pehlivan, İdil’e bağlı Pınarbaşı Köyü ile Köyceğiz Köyü arasındaki husumetin sona erdirilerek barışmanın sağlanması vesilesiyle bir araya gelinen barış buluşmasına katıldı.

              Pınarbaşı Köyü muhtarı Hamit Ayman'ın evinin bahçesinde düzenlenen toplantıya Vali Ali Hamza Pehlivan ile Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, İdil Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Refik Özsoy, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, İlçe Emniyet Amiri Ali Pehlivan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Kozan, İlçe Müftüsü Ataullah Kartal, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, Pınarbaşı Köyü muhtarı Hamit Ayman, Köyceğiz Köyü muhtarı Lokman Kulat, Kanaat Önderleri, Siyasi Parti ve STK temsilcileri, Pınarbaşı, Köyceğiz ve çevre köylerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.

             Barış buluşması İlçe Müftüsü Ataullah Kartal tarafından Kur’anı Kerim okunmasıyla başladı.

Barışma toplantısında konuşma yapan Vali Pehlivan, birlik beraberliğin yeniden tesis edilmesi, kardeşlik hukukunun pekiştirilmesi için ortaya konulan çabanın meyvesini hep beraber toplamak üzere bir araya geldiklerini belirtti.

              “Hz. Nuh’un Gemisi’nin karaya oturduğu memleket olan Şırnak İlimize birlik, beraberlik yakışır” diyen Vali Pehlivan; “Biliyorsunuz, Nuh’un Gemisi birliği, beraberliği, kurtuluşu temsil eder. Kurtuluş iyi ve güzel hasletlere sımsıkı sarılmayla olur. Ne mutlu bunu başarabilene, ne mutlu bugün Köyceğizli hemşehrilerimize, ne mutlu bugün Pınarbaşılı hemşehrilerimize. Bunu başardınız. Bu yolda, iyilik, güzellik yolunda, birlik ve beraberlik yolunda yürüdünüz ve bugün bu meydandayız. Önce toplantımızı yapıyoruz, biraz sonra da barış yemeğini yiyeceğiz. İnşallah yiyecek olduğumuz bu yemeğin tadı hiçbir zaman bozulmaz. Çünkü o yemekte emek, gayret var, ben de bu vesile ile bu gayrete ortak olan başta köylerimizin ileri gelenlerine şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum. Onların anlayış göstermesi bugün bizim bu olumlu neticeye ulaşmamıza vesile oldu” ifadelerini kullandı.

              Bu süreci başından beri takip eden değerli Kaymakam Refik Özsoy’a, İlçe Başkanına, Jandarmaya ve emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Pehlivan; birlik, beraberlik ve kardeşliğin hukuku daim olmasını diledi.

              Milletvekili Birlik, AK Parti İl Başkanı Erkan ve Köy Muhtarları Ayman ile Kulat da barışmanın sağlanmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek duygu ve düşüncelerini anlatan birer konuşma gerçekleştirdi.

              İlçe Müftüsü Kartal’ın duası ve barışma vesileyle yenilen yemeğin ardından program son buldu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.