İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları Toplantısı Yapıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları Toplantısı Yapıldı

Şırnak İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2021 yılı Temmuz ayı 4. Olağan Toplantısı Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi.

Şırnak İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2021 yılı Temmuz ayı 4. Olağan Toplantısı Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, Şırnak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Lokman Ulus ve diğer kurul üyelerinin katılımıyla Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

2021 yılı İstihdam verileri ve İŞKUR faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda Vali Ali Hamza Pehlivan konuşmasında, Şırnak’ta ‘İşkur Daima Yanınızda’ sloganıyla İstihdam teşvikleri ve diğer İŞKUR programlarının kurum ve kuruluşların iş birliği içerisinde başarılı ve istikrarlı bir şekilde çalışmalar gerçekleştirdiğine değindi.

Vali Pehlivan yaptığı konuşmada istihdamda Şırnak’ın ön sıralarda yer alması için ellerinden geleni yapacaklarını aktardı.

2021 yılı gerek ülke genelinde gerekse de il özelinde pandeminin (COV-19) olumsuz şartlarına rağmen İstihdam dolu başarılı bir yıl gerçekleştirmiş olduklarını belirten Şırnak İŞKUR İl Müdür Yardımcısı lokman Ulus konuşmasında, “İlimizin ve bölgemizin istihdam rakamlarını değerlendirdiğimizde, Özel Sektör İşe Yerleştirmede, Özel Sektörde Genç İşe Yerleştirmede, Özel Sektörde Yüksek Öğretim Mezunlarından İşe Yerleştirmede ve Bireysel Danışmanlık faaliyetlerimiz açısından 2021 Yılı Hedeflerimize bakıldığında istenilen noktada olduğumuz ve İş gücüne katılım açısından Dezavantajlı Grup içerisinde yer alan Engellilerimize yönelik faaliyetlerimizde Engelli Danışmanlığı açısından baktığımızda iyi durumda olduğu görülmektedir. İl Müdürlüğümüzün 2021 yılı işe yerleştirme sayılarına baktığımızda Özel Sektörde Erkeklerde 4.147, Kadınlarda 1.166 olmak üzere toplamda 5313 kişiyi işe yerleştirmiş bulunmaktayız. İl Müdürlüğümüzün İş ve Meslek Danışmanlığı Faaliyetlerine baktığımızda da 2021 yılında Bireysel Görüşme, İş yeri, Grup Görüşmeleri ve Eğitim Kurumları Ziyaretlerinde toplam 8964 faaliyet gerçekleştirilmiştir. 2021 yılında İlimiz İş gücüne Katılım Oranı açısından baktığımızda  %39.1 lik oranı yakalamış olduğumuzu Ayrıca Aktif İş Gücü Programlarından İşbaşı Eğitim Programı, Meslek Edindirme Kursları, İlave İstihdam Teşvikinden Gençlere 18 aylık Sigorta Prim Desteği, 6111 Sayılı Genç ve Kadınların İstihdamına Yönelik Teşvikler ile İŞKUR tarafından gençlere yönelik destek ve programlar genç istihdamın artmasına yönelik sevindirici gelişmeler olmuştur.  Ayrıca Pandemi döneminde Sosyal Koruma Kalkanı (Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği ve İşsizlik Ödeneği) ve diğer destek programlarımız için işveren ve çalışanlara İl Müdürlüğümüz olarak 2020 yılında 99.146.313,00 TL 2021 yılında ise 85.850.780.30 TL toplamda 184.997.093 TL destek sağlanmıştır. İşbaşı Eğitim Programları 2021 yılı verilerimize baktığımızda İlimizin yine ön sıralarda olduğunu görmekle birlikte Kurumsal hedefimizin %104 gibi bir oranla Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu görmemiz gayet memnuniyet verici” ifadelerini kullandı.

Toplantıya, 2022 yılında yapılacak çalışmalar konusunda planlamaların yapılması, İl Genelinde İstihdam çalışmalarının tüm hızıyla ilgili Kurum ve Kuruluşların işbirliğiyle sürmesi, iyi dilek ve temennilerle son verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.